Λαφαζάνης: Η συμφωνία με τους εταίρους θα έχει συμβατότητα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις

''Τον ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι τους χωρίζει βαθιά πολιτική τάφρος''

​«Η συμφωνία με τους εταίρους θα έχει συμβατότητα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, και προσθέτει ότι «αν ήμασταν έτοιμοι να προσυπογράψουμε μια συμφωνία υποταγής, τότε η συμφωνία θα είχε τελειώσει από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την κυβέρνηση».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπογραμμίζει ότι οι κόκκινες γραμμές παραμένουν αξεθώριαστες για την κυβέρνηση, ενώ στο κρίσιμο ερώτημα εάν είναι δυνατόν να καταψηφίσει η Αριστερή Πλατφόρμα μια συμφωνία που θα προταθεί από την Κυβέρνη��η, εκφράζει την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν θα συνομολογήσει μια συμφωνία που θα είναι σε αντίθεση με τις προγραμματικές της δεσμεύσεις, και σε διάσταση με ένα μεγάλο μέρος του κόμματος και του κόσμου της Αριστεράς.

Για τα σενάρια ευρωπαϊκών και εγχώριων κέντρων για αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ της Αριστερής Πτέρυγας, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας επαναλαμβάνει ότι η Αριστερή Πλατφόρμα δεν είναι μια ευκαιριακή παρουσία στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οργανικό και αξεχώριστο συστατικό της πορείας και της ανοδικής δυναμικής του.

Στο σενάριο που διακινούν οι ίδιοι κύκλοι, για αποχώρηση από την κυβέρνηση των ΑΝΕΛ και δημιουργία μιας νέας Κυβερνητικής συμμαχίας όπου θα συμμετάσχει το ΠΟΤΑΜΙ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επισημαίνει ότι τον ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι τους χωρίζει βαθιά πολιτική τάφρος και προσθέτει : «Ας μην κάνουν ορισμένοι όνειρα θερινής νυκτός, γιατί θα ξυπνήσουν με εφιάλτες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top