Die Zeit: «Η τρόικα έφερε τον Τσίπρα στην εξουσία»

«Η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας κρύβει την αποτυχημένη πολιτική διάσωσης της ΕΕ»

Die Zeit: «Η τρόικα έφερε τον Τσίπρα στην εξουσία»

​Με την Ελλάδα και την ασφυκτική κατάσταση που βιώνει ασχολείται και σήμερα η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, υποστηρίζοντας ότι η τρόικα ήταν αυτή που έφερε στην εξουσία τον Α. Τσίπρα.

Σε άρθρο με τίτλο «Όλοι χάνουν», ο Μάρκους Γκάτσκε τονίζει ότι «η άσκοπη και χωρίς σχ��διο πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα, σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή πολιτική της λιτότητας, οδηγεί την Αθήνα στη μιζέρια».

Όπως σημειώνει, η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας «κρύβει και την αποτυχημένη πολιτική διάσωσης της ΕΕ» και σχολιάζει:

zeit1.jpg

«Αν δει κανείς τα πράγματα με πολύ κυνισμό, μπορεί να συμπεράνει ότι η ελληνική κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα ήταν για ορισμένους στην Ευρώπη τύχη. Επί εβδομάδες συζητάμε εάν η μέχρι τώρα πολιτική διάσωσης είναι σωστή. Δεν τίθεται πλέον θέμα, η Ελλάδα είναι τα τελευταία πέντε χρόνια χρεοκοπημένη και η Ευρωζώνη μαζί με το ΔΝΤ επιβαρύνουν την πτώχευση της χώρας με νέα δάνεια. Συζητάμε επίσης ότι η υπερβολική λιτότητα βύθισε τη χώρα σε βαθιά κατάθλιψη. Η κυβέρνηση Τσίπρα αντιδρά ωστόσο, αδέξια αλλά και άσκοπα και πολλοί οικονομολόγοι και πολιτικοί που αντιτίθενται στην πολιτική λιτότητας της τρόικα και εμπιστεύτηκαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τώρα έχουν σαστίσει».

Ο Γκάτσκε κάνει ειδική μνεία στον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, τονίζοντας ότι έχει υποπέσει σε πολλές αντιφάσεις, καθώς από τη μια λέει ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και από την άλλη διατυμπανίζει ότι θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές της.

Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι υπάρχει μικρή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους θεσμούς και αναφερόμενος στο αυριανό Eurogroup υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα, εντείνοντας έτσι την αβεβαιότητα για το μέλλον της Ελλάδας.

«Η τρόικα έφερε τον Τσίπρα στην εξουσία. Η πολιτική λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια, από τότε, δηλαδή, που ανακοινώθηκε η υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης, ενέτεινε τη δυσφορία των Ελλήνων πολιτών οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με την αύξηση των φόρων, την αύξηση της ανεργίας και την ύφεση. Αυτοί έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία στέλνοντας ένα μήνυμα στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι Έλληνες ήθελαν μια πιο δίκαιη και ειλικρινή πολιτική διάσωσης», καταλήγει η Die Zeit.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top