Σαμαράς: «Αν είχε πει "ΝΑΙ" ο Κουβέλης για ΠτΔ, θα ήμασταν έξω από το μνημόνιο»

Τι είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ στη συνέντεξή του

Σαμαράς: «Αν είχε πει "ΝΑΙ" ο Κουβέλης για ΠτΔ, θα ήμασταν έξω από το μνημόνιο»

​«Απίστευτη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς «την ομολογία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, περί αδυναμίας πληρωμής μισθών και συντάξεων» στην συνέντευξή του στο Mega και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση είτε πρέπει να συγκρουστεί με τον εαυτό της είτε με τους δανειστές.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για αδιέξοδο και κοροϊδία από τη μεριά της κυβέρνησης, όπως και για διπλωματική της απομόνωση, αφού «έβαλε τον Ξηρό πάνω από τα συ��φέροντα της χώρας». Ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι δίνεται η εικόνα μιας Ελλάδας που συνορεύει με τη χρεοκοπία και τόνισε: «Αν δεν πληρώσουμε, κι εγώ εύχομαι να πληρώσουν, τότε το Grexit επιστρέφει». Ο ίδιος επανέλαβε πως: «Δεν είναι εντολή του ελληνικού λαού ένα Grexit», τονίζοντας όμως ότι πρέπει να γίνει μείωση των επικουρικών συντάξεων για να διασωθούν τα επικουρικά ταμεία.

«Εμείς μόνο την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία είχαμε δεχτεί», υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «έχει μπερδέψει όλο τον κόσμο με αντιφατικές δηλώσεις».

Παράλληλα, παρατήρησε ότι «μας πάνε σε ασφυξία με ένα νέο μνημόνιο», ενώ εκτίμησε ότι με μια αλλαγή πολιτικής, σε έναμιση χρόνο θα μπορούσε η χώρα να βγει από την κρίση.

Ο κ. Σαμαράς, πάντως, φάνηκε αισιόδοξος πως, σε περίπτωση συμφωνίας, θα αλλάξει η ψυχολογία της αγοράς, ενώ χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ ως τη μεγαλύτερη επικοινωνιακή ήττα της Ν.Δ.

Ακόμη, σε ερώτηση τηλεθεατή για το αν αισθάνεται ότι πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό που ψήφισε την Ζωή Κωνσταντοπούλου για Πρόεδρο της Βουλής, ο κ.Σαμαράς είπε: «Ναι αισθάνομαι ότι έπρεπε να ζητήσω συγνώμη. Οφείλω όμως να πω ότι ιστορικά η αντιπολίτευση ψηφίζει τον Πρόεδρο που προτείνει η κυβέρνηση. Ασφαλώς αν ήξερα αυτά που θα είχαν συμβεί, δεν θα ψήφιζα».

Tέλος, σε ερώτηση γιατί επέλεξε να προτείνει για Πρόεδρο τον Σταύρο Δήμα κι όχι κάποιον άλλο, ο Πρόεδρος της ΝΔ αποκάλυψε πως είχε προτείνει πρωτίστως τη θέση αυτή στον Φώτη Κουβέλη, κάτι που είχε γράψει «Η Καθημερινή της Κυριακής».

«Τώρα με υποχρεώνετε να πω κάτι το οποίο είχε αποκαλυφθεί σε κυριακάτικη εφημερίδα. Πρέπει να το πω. Πριν τον κ. Δήμα –τον οποίο τιμώ βαθύτατα, θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα στελέχη που έχει η Ελλάδα- είχαμε προτείνει τον κ. Κουβέλη αλλά δεν δέχτηκε. Αν είχε δεχτεί, θα έλειπαν 2-3 ψήφοι εκτός του κόμματος του για να εκλεγεί Πρόεδρος, δεν θα είχαμε τα δυόμιση χρόνια και σήμερα θα ήμασταν έξω από το μνημόνιο».

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top