Νέα καταγγελία κατά Κατρούγκαλου για υπαλλήλους του Δήμου Λάρισας!

Φέρεται να ανατέθηκε στο γραφείο του προσφυγή για υπόθεση μονιμοποιήσεων

Νέα καταγγελία κατά του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γιώργου Κατρούγκαλου έρχεται στο προσκήνιο της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το larissanet.gr το δικηγορικό γραφείο του κ. Κατρούγκαλου προσέφυγε κατά του Δημοσίου, για λογαριασμό του Δήμου Λάρισας, σχετικά με την άρνηση του συγκεκριμένου Δήμου να παράσχει στοιχεία για τις μετατροπές των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έ��γου σε αορίστου χρόνου.

«Το γεγονός πως ο ίδιος ανέστειλε την δικηγορική του δραστηριότητα, δεν εμπόδισε όμως τον δήμο Λαρισαίων να αναθέσει στο γραφείο του «ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ» την εντολή για άσκηση προσφυγής ενάντια στην απόφαση της τότε ΓΓ της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γερακούδη, η οποία είχε ληφθεί στις 22 Οκτωβρίου του 2014, και με την οποία είχε κρίνει παράνομη την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Λάρισας να μην αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που αφορούσαν τις μετατροπές των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου» αναφέρει η ανάρτηση.

Το larissanet.gr υποστηρίζει επίσης ότι «σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Λαρισαίων τόσο η υπόθεση της προσφυγής κατά της απόφασης Γερακούδη όσο και οι επιβαλλόμενες από τους νομικούς Αιτήσεις Ακύρωσης της διαδικασίας ανατέθηκαν στο δικηγορικό γραφείο “Κατρούγκαλος & Συνεργάτες”».

Η ανάρτηση καταλήγει:

«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Λαρισαίων, κατά της συγκεκριμένης απόφασης είχαν ψηφίσει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Μαμάκος, θέτοντας, ανάμεσα στα άλλα, και ζήτημα ηθικής τάξ��ς, για το αν και κατά πόσο είναι ηθικό το γεγονός πως θα αναλάβει τον χειρισμό μιας τόσο λεπτής υπόθεσης, αφού αφορά νομική διαμάχη με το κράτος, το δικηγορικό γραφείο ενός υπουργού. Η πλειοψηφία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής είχαν αντίθετη γνώμη και η υπόθεση ανατέθηκε στο εν λόγω γραφείο.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, του υπουργείου δηλαδή στο οποίο προΐσταται σήμερα ο κύριος Κατρούγκαλος είναι αυτό που έστειλε στον εισαγγελέα του πέντε δημάρχους, ανάμεσα στους οποίους και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης, για την υπόθεση της μη αποστολής των στοιχείων που ζητήθηκαν για τις μετατροπές των συμβάσεων».

Από την πλευρά του κ. Κατρούγκαλου πάντως συνεργάτες του υποστηρίζουν για το συγκεκριμένο ζήτημα ότι καθυστέρησε να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας, το οποίο επικύρωσε αναδρομικά τ��ν απόφαση του Νοεμβρίου και ότι το θέμα χειρίζεται η κ. Λαϊνά, ενώ καμία σχέση δεν έχει ο κ. Κατρούγκαλος.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top