Μοσκοβισί: «ΝΑΙ» σε πολιτική συμφωνία με την Ελλάδα αρκεί να κάνει μεταρρυθμίσεις

Αντίθετος στο κούρεμα του χρέους και στο Grexit

Μοσκοβισί: «ΝΑΙ» σε πολιτική συμφωνία με την Ελλάδα αρκεί να κάνει μεταρρυθμίσεις

​Την... μπάλα στο γήπεδο της Ελλάδας πέταξε το βράδυ της Δευτέρας ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και δημοσιονομικές υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, όσον αφορά το αν μπορεί να επιτευχθεί ή όχι πολιτική συμφωνία εταίρων-Αθήνας.

«Νομίζω ότι η επίτευξη συμφωνίας οποιουδήποτε είδους... εξαρτάται από το εάν γίνουν ισχυρές δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης... δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις, δεσμεύσεις ότι θα κάνει αυτό που περιέχεται στη συμφωνία που υπογράψαμε την 20ή Φεβρουαρίου» είπε ο Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στο Βερολίνο, μιλώντας αγγλικά.

«Φυσικά θα ήθελα να γίνουν πράγματα, είμαι υπέρ μιας πολιτικής συμφωνίας με την Ελλάδα, αλλά έναντι όρων, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν εκπληρωθεί» πρόσθεσε.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος τάχθηκε κατά ενός κουρέματος του ελληνικού χρέους, τονίζοντας πως το χρέος πρέπει να αποπληρωθεί, καθώς δεν μπορεί να διαγραφεί.

Ο κ.Μοσκοβισί, εξέφρασε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα κοινωνικά προβλήματα στην Ελλάδα, τονίζοντας πάντως πως πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, εκτίμησε πως ο κίνδυνος μετάδο��ης της ελληνικής κρίσης είναι πολύ μικρότερος τώρα από ότι ήταν δύο χρόνια πριν.

Τέλος, επισήμανε ότι αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη, το ερώτημα θα είναι ποιος θα είναι ο επόμενος.

φωτο eurokinissi

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top