Κουράκης: δεν έχουν εξασφαλιστεί πόροι για εξετάσεις στα πρότυπα σχολεία

Στον «αέρα» η διαδικασία!

Στον «αέρα» βρίσκεται η διαδικασία των εξετάσεων και στα πρότυπα σχολεία, μετά την κατάργησή τους ήδη στα πειραματικά!

Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης σε επιστολή του προς τις διοικήσεις των 5 σχολείων που παρέμειναν πρότυπα (Βαρβάκειος Σχολή, Ιωνίδειος Σχολή, Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων, Σχολή Αναβρύτων και Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης) δεν έχουν εξασφαλιστεί πόροι για εξετάσεις και τους ζητά να αποφασίσουν τα κριτήρια με τα οποία θα εγγραφούν οι υποψήφιοι στην Α' Γυμνασίου.

«Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονό�� ότι δεν έχει εξασφαλισθεί από την παραιτηθείσα Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων κάποιο κονδύλι για τη διενέργεια εισαγωγικών εξετάσεων με τον τρόπο που έχει συμβεί τα δύο προηγούμενα σχολικά έτη. Έτσι, δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει κεντρικό βαθμολογικό κέντρο και να διορθωθούν τα γραπτά με τη συνδρομή εκπαιδευτικών από άλλες σχολικές μονάδες, ούτε και να υπάρξει κεντρική επιτροπή θεμάτων» υποστηρίζει συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας.

Τα πέντε σχολεία θα αποφασίσουν το σύστημα εισαγωγής, μέσα από μία διαδικασία τριών φάσεων. Μέχρι την Τετάρτη 18 Μαρτίου πρέπει να συνεδριάσουν το σχολικό συμβούλιο, οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας, το ΔΣ του συλλόγου γονέων, οι εκπρόσωποι ��ου 15μελούς συμβουλίου και ο εκπρόσωπος του οικείου δήμου, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις, ενώ εγγράφως μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους και οι σύλλογοι αποφοίτων.

Στη δεύτερη φάση θα συνεδριάσει ο σύλλογος διδασκόντων, παρουσία των μελών του Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου (ΕΠΕΣ), ώστε να καταλήξει στην πρότασή του.

Στην τρίτη φάση θα συνεδριάσει το ΕΠΕΣ και στη συνέχεια θα στείλει την εισήγησή του, στη Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, η οποία θα λάβει την τελική απόφαση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top