Αυτό είναι το έγγραφο για τους μετανάστες που άναψε φωτιές

Χριστοδουλοπούλου: Ο νόμος υπήρχε από το 2011 - Σκληρή δήλωση Βούτση

Αυτό είναι το έγγραφο για τους μετανάστες που άναψε φωτιές

Φωτιές έχει ανάψει η υπηρεσιακή διαταγή της ΕΛΑΣ που ορίζει ότι όσοι παράνομοι μετανάστες βαρύνονται μόνο με την παράνομη είσοδο στη χώρα, θα αφήνονται ελεύθεροι.

Στην διαταγή με τίτλο «Νέα πολιτική σχετικά με τις διαδικασίες κράτησης αλλοδαπών» -μεταξύ άλλων- αναφέρεται: «Από λήψεως παρούσας όλοι οι νεοεισερχόμενοι υπήκοοι τρίτων χωρών που συλλαμβάνονται στα σύνορα της Χώρας μας, μετά τις διαδικασίες ταυτοποίησης, είτε από την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, είτε από Αστυνομικές Υπηρεσίες, δεν θα κρατούνται, αλλά θα τους επιδίδεται απόφαση απέλασης χωρίς κράτηση με προθεσμία προς αναχώρηση διάρκειας (30) ημερών, κατ' εφαρμογή του άρθρου 76 παρ. 5 του Ν. 3368/05, στην οποία θα επικολλάται και η φωτογραφία τους».

eggrafo_1.jpg
Tην ίδια ώρα, το αλαλούμ με το μπαλάκι ευθυνών καλά κρατεί.

Μετά την έντονη αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά που έκανε λόγο για «απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική απόφαση της κυβέρνησης» και τη διάψευση από τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου (το οποίο έκανε λόγο για «κακοστημένη και επικίνδυνη θεατρική παράσταση»), με δηλώσεις της στο newpost η Τασία Χριστοδουλοπούλου διευκρίνισε πως δεν είναι απόφαση της παρούσας κυβέρνησης η συγκεκριμένη.

«Εκδώσαμε προ ημερών ένα κοινό δελτίο Τύ��ου μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, στο οποίο αναφέραμε ότι ενεργοποιείται ο νόμος 3709/11. Αυτός ο νόμος υπάρχει εδώ και χρόνια, απλά εμείς ενεργοποιούμε διατάξεις του, όπως θα έπρεπε να κάνει κάθε κράτος δικαίου» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Συνεργάτες της υπουργού, πάντως, παρέπεμπαν σε παλαιότερη δήλωσή της που έλεγε η κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν είναι θέμα εξωτερικής πολιτικής της χώρας και πως δεν είναι ούτε δικό της θέμα ούτε του κ. Πανούση. Σημειώνεται ότι κα Χριστοδουλοπούλου δεν έχει ακόμη αναλάβει καθήκοντα καθώς δεν έχει ορκιστεί αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Καμία σχέση και καμία ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας δεν υπάρχει είτε του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είτε του νέου Υπουργείου Μετανάστευσης. Την ευθύνη του εγγράφου την έχει όποιος την υπογράφει άρα υπάρχει θέμα» δήλωσε o υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top