Η γλώσσα του Σώματος πρόδωσε τον Τσίπρα:Αγχωμένος και φορτισμένος ο πρωθυπουργός-Γιατί βούρκωσε

Αποκωδικοποιήσαμε με τη βοήθεια ειδικών την εμφάνιση του στις προγραμματικές(ΒΙΝΤΕΟ)

​Έναν διαφορετικό… Αλέξη Τσίπρα είδαμε το βράδυ της Κυριακής κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων στην Βουλή. Ο πρωθυπουργός, σε αντίθεση με παρελθοντικές εμφανίσεις, ήταν συνεχώς συνοφρυωμένος, ενώ δεν δίστασε να βουρκώσει ενώπιον του Σώματος, στο τέλος της ομιλίας του, όταν μιλούσε για την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια του ελληνικού λαού.

Ο κύριος Τσίπρας, από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα, που ανέβηκε στο γνώριμο για αυτόν βήμα της βουλής, ήταν πολύ σοβαρός, στιγμή δεν γέλασε το χειλάκι του, αλλά και σφιγμένος και αυτό διαγραφόταν έντονα στο μέτωπο του.

tsipras24.jpg

Τι και αν δήλωνε ικανοποιημένος και αισιόδοξος από τις επαφές του με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, τι και αν επαναλάμβανε συνεχώς την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης του να αλλάξει σελίδα στην χώρα, στην πραγματικότητα κάτι μέσα του «τον έτρωγε». Αυτό τουλάχιστον είπαν στο star.gr, ειδικοί της «Γλώσσας του Σώμ��τος», που αποτελεί ισχυρό εργαλείο για τους πολιτικούς που την γνωρίζουν καλά.

Στην ερμηνεία της Γλώσσας του Σώματος χρειάζεται να λαμβάνουμε υπόψη μας το πλαίσιο και τις συνθήκες στις οποίες διαδραματίζεται η συμπεριφορά που εξετάζουμε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το πλαίσιο είναι η… Βουλή και η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, για τις οποίες θα ζητήσει σήμερα ο κ.Τσίπρας ψήφο εμπιστοσύνης.

tsipras.jpg

Ο λόγος του Πρωθυπουργού δεν αφορά διθυράμβους ή κριτική, αλλά προσωπική και πολιτική έκθεση και ανάληψη ευθύνης, για αυτό και ο Τσίπρας ήταν, όπως μας είπαν οι ειδικοί,πιο σοβαρός και πιεσμένος, θέλοντας να δείξει με αυτό τον τρόπο ότι συναισθάνεται την σοβαρότητα της κατάστασης.

Σύμφωνα με το βιβλίο «Πώς να κατακτήσεις τα μυστικά της Γλώσσας του Σώματος (εκδόσεις Ψυχογιός)», που είναι και ένα από τα «Ευαγγέλια» των επικοινωνιολόγων των πολιτικών, το ότι δεν χαμογέλασε στιγμή ο κ.Τσίπρας, αλλά και το σμίξιμο των φρυδιών του, συνέβαλλαν εξωγλωσσικά προς αυτή την κατεύθυνση.

tsipras28.jpg

Στο μέτωπο του πρωθυπουργού ήταν συνεχώς «ζωγραφισμένες» ρυτίδες έκφρασης, τις οποίες βέβαια ο κύριος Τσίπρας δεν έχει όταν είναι σε πιο χαλαρές καταστάσεις. Το σμίξιμο των φρυδιών του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δείχνει τον προβληματισμό, αλλά και την προσήλωση του στο στόχο.

Εκτός από συνοφρυωμένος, ο κύριος Τσίπρας ήταν, με βάση πάντα τους ειδικούς, και .. αγχωμένος! Και πώς να μην είναι άλλωστε, όταν στα χέρια του κρατά τις τύχες εκατομμύριων Ελλήνων και έχει γίνει πρωθυπουργός σε τόσο νεαρή ηλικία και σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την χώρα…

Όσο και να ήθελε ή όχι να κρύψει τις ανησυχίες του, η Γλώσσα του Σώματος τον… πρόδωσε.

tsipras25.jpg

��πως μπορεί να διαβάσει κανείς και στο βιβλίο «Πώς να κατακτήσεις τα μυστικά της Γλώσσας του Σώματος», το άγχος και η νευρικότητα, μπορούν να φανούν από την αστάθεια των ποδιών, τις νευρικές κινήσεις των χεριών, αλλά και τα σαρδάμ στο λόγο! Και ο κύριος Τσίπρας τα είχε όλα αυτά! Κουνιόταν συνεχώς, είχε την τάση να ισιώνει και να τακτοποιεί τα χαρτιά του, έπινε συχνά νερό, έκανε νευρικές κινήσεις με τα δάχτυλα, ενώ από την ομιλία του δεν έλειπαν τα σαρδάμ!

Οι παραπάνω κινήσεις ωστόσο μπορεί να δείχνουν και κούραση, αν λάβουμε υπόψη και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός στέκεται όρθιος και μιλάει ακατάπαυστα σχεδόν δύο ώρες!!!

Η ασυμμετρία του σώματος του κ.Τσίπρα δείχνει επίσης μια χαλαρότητα, ενώ το γεγονός ότι ακουμπούσε τις παλάμες στο έδρανο, φανερώνει ότι ίσως εκτός από στήριξη στην ορθοστασία, ήθελε και να επιβληθεί, καθώς αυτή η κίνηση αποκωδικοποιείται ως μια προσπάθεια επιβολής και δήλωσης εξουσίας.

Επίσης, στα θετικά της συγκεκριμένης εμφάνισης, όπως υποστηρίζουν οι συμβουλευτικοί ψυχολόγοι, είναι οι χειρονομίες αποφασιστικότητας του πρωθυπουργού(η παλάμη κάθετη προς το έδαφος και ανεβοκατεβαίνει σαν τσεκούρι) και οι χειρονομίες προσπάθειας επιβολής και έμφασης (όλα τα δάκτυλα λυγισμένα σαν να κρατάει ένα αντικείμενο σφιχτά και μάλιστα χτυπάει το χέρι του πάνω στο έδρανο). Βεβαία, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς της Γλώσσας του Σώματος, η τελευταία χει��ονομία του κ.Τσίπρα γίνεται ώρες ώρες πιο χαλαρή, γεγονός που δείχνει ότι δεν είναι σίγουρος ή δεν έχει ιδιαίτερη θέρμη γι' αυτό που λέει.

tsipras26.jpg

Η ομιλία του κ.Τσίπρα είχε όμως και πολλή συγκίνηση! Είχαμε καιρό να δούμε έναν... πρωθυπουργό να κομπιάζει, να βουρκώνει και να το δείχνει ενώπιον του εληνικού λαού. Αυτό τον έκανε να δείχνει πιο... ανθρώπινος,πειστικός και αφοσιωμένος. Έτσι ο πρωθυπουργός κατάφερε να αγγίξει συναισθηματικά τους ακροατές, ώστε να έχει την στήριξή τους. Ήταν και ένας τρόπος εκτόνωσης της πίεσης που ίσως ένιωθε ο κ.Τσίπρας

Το σίγουρο είναι ότι αυτή η εμφάνιση του πρωθυπουργού ήταν μοναδική και κατέγραψε ρεκόρ τηλεθέασης.

Της Άννας Σταματιάδου

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top