Γιατί δεν κατέθεσε μήνυση εναντίον του Παύλου Χαϊκάλη ο πρωθυπουργός

Ποιος "μπλόκαρε" το αίτημα του Αντώνη Σαμαρά

​Αρνητική απάντηση εισέπραξε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο αίτημα του δικηγόρου του να του δοθεί άδεια, λόγω της αποχής διαρκείας των δικηγόρων, να υποβάλλει μήνυση κατά του Παύλου Χαϊκάλη και παντός άλλου υπευθύνου που θεωρεί πως τον συκοφαντεί στην υπόθεση της καταγγελίας απόπειρας χρηματισμού για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο δικηγόρος Πέτρος Μαχάς, που είχε σχετική εντολή υποβολής μήνυσης από τον Αντώνη Σαμαρά κατά του βουλευ��ή και παντός άλλου υπευθύνου, υπέβαλλε αίτημα στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών να του δοθεί άδεια να προχωρήσει στην υποβολή της μήνυσης, αφού οι δικηγόροι τελούν σε αποχή διαρκείας από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Πέτρο Μαχά, του επισημάνθηκε πως «άδειες δίνονται μόνο σε περιπτώσεις παραγραφής αδικημάτων, αλλά εν προκειμένω τέτοιο θέμα δεν υφίσταται». Ο δικηγόρος επισήμανε ακόμα πως «ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί προνομιακή μεταχείριση, αλλά θα περιμένει όπως όλοι οι έλληνες πολίτες». Για αυτό το λόγο κι ενώ το αίτημα είχε απορριφτεί από την πρωτοβάθμια επιτροπή του ΔΣΑ, πριν συζητηθεί στη δευτεροβάθμια, ο πρωθυπουργός απέσυρε το αίτημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top