ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί φέρανε την παράταση του Μνημονίου με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου;

«Παρατείνει μια αδιέξοδη πολιτική χωρίς πλαίσιο γι�� τη βιωσιμότητα του χρέους»

«Η υπογραφή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την παράταση της δανειακής σύμβασης μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2015, δημιουργεί πολλά ερωτήματα, τόσο επί της ουσίας όσο και επί της διαδικασίας» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο βουλευτής και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ θέτει τρία ερωτήματα προς την κυβέρνηση: «Πρώτον, γιατί επιλέγει η κυβέρνηση να παρατείνει μια αδιέξοδη πολιτική χωρίς να θέτει ένα συνολικότερο πλαίσιο που θα περιλαμβάνει και τη βιωσιμότητα του χρέους; Δεύτερον, γιατί δεν έφερε προς συζήτηση πριν την ψήφιση του Προέδρου της Δημοκρατίας και τα μέτρα που έχει ήδη συμφωνήσει με την Τρόικα, ώστε να πάρουν θέση τα μέλη του Κοινοβουλίου και να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός; Τρίτον, γιατί επέλεξε για ένα τόσο σοβαρό θέμα και για μια ακόμα φορά την αντιδημοκρατική πρακτική της έκδοσης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και όχι την τυπική νομοθετική διαδικασία, όταν μάλιστα η Βουλή συνεχίζει να συζητά άλλα νομοσχέδια;».

Καταλήγοντας, ο κ. Τσακαλώτος επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει δεσμευτεί για μια συνολική διαπραγμάτευση όπου θα θέσει στη συζήτηση τη βιωσιμότητα του χρέους και την ακύρωση της λιτότητας. Με άλλα λόγια, θα διαπραγματευτεί για την ουσία της πολιτικής και όχι για το χρόνο εφαρμογής της, όπως κάνει η κυβέρνηση».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top