Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ: Να πάρει θέση η κυβέρνηση για τον επανασχεδιασμό του αγωγού

Κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Να πάρει σαφή θέση η ελληνική Κυβέρνηση για τις προτάσεις του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για επανασχεδιασμό του αγωγού «κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα» ζητά με ερώτηση της προς τον Υπουργό Εξωτερικών η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής της ΚΟ Νάντια Βαλαβάνη (Β΄Αθήνας), μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου (Αιτωλοακαρνανία) και Νίκο Μιχαλάκη (Καρδίτσα).

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από τις απαράδεκτες δεσμεύσεις που της έχουν επιβληθεί από την Ε.Ε. σχετικά με ενεργειακές και αναπτυξιακές επιλογές που αγνοούν τα ιδιαίτερα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Στην ερώτηση τους αναφέρονται στις σημαντικές διεργασίες που ακολούθησαν διεθνώς και ιδίως σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Πούτιν κατά την επίσκεψη του στην Τουρκία.

Υποστηρίζουν ακόμα ότι «η πολιτική, που μέχρι σήμερα οι Μνημονιακές Κυβερνήσεις έχουν ακολουθήσει στο θέμα των αγωγών και της ΔΕΣΦΑ, υπαγορεύεται αποκλειστικά από κέντρα εκτός Ελλάδας» και καλούν την Ελληνική Κυβέρνηση να λάβει θέση τόσο «απέναντι στην προσεκτική μεν, αλλά σαφή πρόσκληση του Ρώσου Προέδρου να μη μείνει η χώρα μας έξω από τις σχετικές διεργασίες».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν επίσης την Ελληνική Κυβέρνηση «να καταστήσει σαφές στους εταίρους ότι προηγείται το συμφέρον της Ελλάδας, και ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή που δοκιμάζεται βίαια η ελληνική κοινωνία».-

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top