Επίσημα Τσίπρας και Βενιζέλος κουβέντα δεν είπαν για τρόικα – Ανεπίσημα όμως;

Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο πολιτικών αρχηγών

Επίσημα Τσίπρας και Βενιζέλος κουβέντα δεν είπαν για τρόικα – Ανεπίσημα όμως;

​Κουβέντα δεν είπαν για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τις κόντρες κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας οι κκ Τσίπρας και Βενιζέλος.

Όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συζητήθηκαν μόνο θέματα εξωτερικής πολιτικής και η κουβέντα διήρκεσε 1,5 ώρα λόγω της πολυπλοκότητας των εξωτερικών θεμάτων.

«Από θέση αρχής πιστεύουμε πως τα θέματα εξωτερικής πολιτικής πρέπει να βρίσκονται εκτός της εσωτερικής αντιπαράθεσης» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας, χωρίς ωστόσο να αφήσει κανένα περιθώριο ευρύτερης πολιτικής συναίνεσης σε θέματα εκτός της εξωτερικής πολιτικής .

Ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους αν θα συναντηθεί με τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου στη διάρκεια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στις 5 και 6 Δεκεμβρίου, ο κ.Τσίπρας απάντησε «Μπορεί...».

Ο κ.Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, υπογραμμίζοντας πως προϋπόθεση για τη συνέχιση του διακοινοτικού διαλόγου είναι η απόσυρση του σεισμογραφικού σκάφους Barbaros από την περιοχή.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά υπέρ του διαλόγου με την Άγκυρα, διευκρινίζοντας ότι προβληματίζεται με την απόφαση της κυβέρνησης να μη μεταθέσει τη συνάντηση κορυφής, δεδομένων των τουρκικών προκλήσεων. Και εξήγησε ότι πρέπει με νηφαλιότητα, να διασφαλιστεί ότι η διεθνής κοινότητα θα καταστήσει σαφές στην Τουρκία ότι οι ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ δεν είναι δυνατό να γίνουν αποδέκτες.

Βενιζέλος: Κάναμε μια ουσιαστική συζήτηση για τα εθνικά θέματα

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι «Με τον κ. Τσίπρα έγινε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση για τα εξωτερικά θέματα», ενώ όταν ρωτήθηκε αν τέθηκαν επί τάπητος πολιτικά ζητήματα σχολίασε λακωνικά «ας μείνουμε στα θέματα εξωτερικής πολιτικής».

Όπως είπε ο κ.Βενιζέλος, χρειάζεται συν αντίληψη των Ελλήνων για τα εθνικά θέματα, εκφράζοντας την ελπίδα πως η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση».

Δύο ώρες μιλούσαν μόνο για τα εθνικά θέματα;

Αν και ο κύριος Τσίπρας ξεκαθάρισε πως συζητήθηκαν μόνο τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, η μεγάλη χρονική διάρκεια της κουβέντας τους σε συνδυασμό με τις καυτές οικονομικές εξελίξεις με τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα και την αινιγματική φράση του κ.Βενιζέλου «ας μείνουμε στα θέματα εξωτερικής πολιτικής», δεν αποκλείουν οι δύο άντρες να επέκτειναν τις συζητήσεις τους στις… απαιτήσεις των δανειστών και στην εκλογή του ΠτΔ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top