Σιγήν ιχθύος από την τρόικα για το mail της Ελλάδας

Στο περίμενε η Αθήνα, μέσα στην εβδομάδα πιθανόν η πολυπόθητη απάντηση

​Μπορεί ο πρωθυπουργός να έστειλε στην τρόικα το mail με τα θέματα στα οποία �� ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να κάνει πίσω το άγριο χάραμα της Κυριακής, όμως στις Βρυξέλλες δεν φαίνεται να βιάζονται να απαντήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένεται να υπάρξει η πολυπόθητη απάντηση της τρόικας σήμερα, καθώς όπως λένε κύκλοι των Βρυξελλών απαιτείται λεπτομερής κοστολόγηση και ενδελεχής έλεγχος των δημοσιονομικών για να διαπιστωθεί αν αθροίζουν τα μέτρα που προτείνει η Αθήνα τα 2 δισ. ευρώ του δημοσιονομικού κενού που προβλέπει για το 2015.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από το mail λείπουν μια σειρά από πράγματα που έχουν ζητήσει οι δανειστές και ως εκ τούτου θα υπάρξει κι άλλο mail, κι άλλες διαρθρωτικές παρεμβάσεις.

Το πρόβλημα που εντοπίζεται είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να καλύψει ένα μέρος των χρημάτων από τα έσοδα που θα προκύψουν από τους φόρους και όχι από τη μείωση των δαπανών που είναι και ένα ζήτημα στο οποίο επέμειναν μέχρι τέλους οι δανειστές κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι.

Είναι λοιπόν σχεδόν βέβαιο, ότι η τρόικα στην απάντησή της θα ζητήσει και μια σειρά μειώσεων στις δαπάνες του προϋπολογισμού, ενώ ανοιχτή ακόμα παραμένει η ημερομηνία επιστροφής της στην Αθήνα.

Η απάντηση της τρόικας αναμ��νεται μέσα στην εβδομάδα, ενώ από τις Βρυξέλλες ξεκαθαρίζουν ότι θα επιστρέψει στην Αθήνα μόνο όταν θα υπάρξει συμφωνία και όχι για να κάνει μία ακόμα συζήτηση.

Η 8η Δεκεμβρίου, οπότε και συνεδριάζει το Eurogroup θεωρείται χαμένη ημερομηνία για το ελληνικό ζήτημα, αφού δεν υπάρχει καν στην ατζέντα και η παράταση του μνημονίου είναι πλέον δεδομένη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top