Σ. Θεοδωράκης: «Με ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ το Πολυτεχνείο δεν θα είχε γίνει»

«Δεν θα συμφωνούσαν στην ημερομηνία»

Σ. Θεοδωράκης: «Με ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ το Πολυτεχνείο δεν θα είχε γίνει»

​Στη σχολική γιορτή των παιδιών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αγίου Δημητρίου, για το Πολυτεχνείο, βρέθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και από εκεί έστειλε το δικό του μήνυμα για τη σημερινή μέρα.

«Το μήνυμα του Πολυτεχνείου πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα με την εποχή. Σήμερα δεν έχουμε Αμερικανούς και στρατιωτικούς, έχουμε όμως μεγάλα τμήματα της κοινωνίας που σπρώχνονται στο περιθώριο και πολλούς νέους. Ήρθαμε, λοιπόν, εδώ μαζί με τα παιδιά της νεολαίας από το Ποτάμι, στο ειδικό σχολείο στο Μπραχάμι, το μεγαλύτερο σχολείο στην Ελλάδα με παιδιά ειδικών αναγκών, για να πούμε ότι είμαστε στο πλευρό τους. Δεν έχουν το διδακτικό προσωπικό που πρέπει, δεν έχουν ψυχολόγους, δεν έχουν νοσηλευτές, έχουν ελλείψεις ακόμα κι από καθηγητές κι εμείς νιώθουμε αυτή τη μέρα την ανάγκη να είμαστε στο πλευρό τους για τον αγώνα τους για την ισότιμη ένταξη στην κοινωνία», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε ερώτηση μάλιστα για την ευθύνη που έχουν τα κόμματα για την σημερινή κατάσταση των πανεπιστημίων, ο επικεφαλής του Ποταμιού με αρκετή δόση ειρωνείας είπε:

«Εάν το '73 ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στο Πολυτεχνείο, το Πολυτεχνείο δεν θα γινόταν. Πρώτον γιατί δεν θα συμφωνούσαν στην ημερομηνία και δεύτερον γιατί δεν θα έλεγχαν τους φοιτητές. Στα παλιά κόμματα, τους ενδιαφέρει να ελέγχουν το φοιτητικό κίνημα, να ελέγχουν τα κινήματα, και δεν θα δεχόντουσαν μια ανεξάρτητη, ανεξέλεγκτη εξέγερση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top