ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΥΓΑΣ στη ΒΟΥΛΗ μεταξύ Κανέλλη – Στύλιου: «Θέλετε Κασιδιάρη κα Κανέλλη»

Πρώτη ανάρτηση: 06/11/2014, 11:55

ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΥΓΑΣ στη ΒΟΥΛΗ μεταξύ Κανέλλη – Στύλιου: «Θέλετε Κασιδιάρη κα Κανέλλη»

​Μια πρωτοφανή αντιπαράθεση εξελίχθηκε την Πέμπτη στη Βουλή ανάμεσα στη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη και τον υφυπουργό Παιδείας, Γ. Στύλιο με φόντο συζήτηση για τον υποσιτισμό του παιδιού.

Η κα Κανέλλη κατέθεσε μια ερώτηση σχετικά με τον υποσιτισμό των παιδιών στα σχολεία και την απάντηση την έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Γ. Στύλιος.

Όλα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής του ΚΚΕ, είπε ότι δεν είναι δυνατόν αυτή την εποχή να μιλάμε για υποσιτισμό, τονίζοντας ότι δεν μπορούμε να βγάζουμε τα παιδιά στα κανάλια κάνοντας ένα «πείνα school», κατά τα πρότυπα της εκπομπής «music school» του Mega.

Κουβέντα στην κουβέντα τα αίματα άναψαν και όταν ο κ. Στύλιος άρχισε να αναφέρει τα προγράμματα που είναι σε ισχύ από το υπουργείο Παιδείας, δίνοντας έμφαση στο πρόγραμμα για την ανάδειξη του φρούτου, ως διατροφική αξία στα παιδιά, η Λιάνα Καννέλη του είπε:

«Μου θυμίζετε την Μαρία Αντουανέτα. Τα παιδιά πεινάνε, να τους δώσετε ένα φρούτο».

Τότε ο κ. Στύλιος της απάντησε ότι δεν τον εκφράζουν οι υπερβολές, τονίζοντάς της ότι έχει τελειώσει το Δημοτικό σε χωριό και δεν δέχεται υποδείξεις από εκείνη.

Η βουλευτής του ΚΚE διαμαρτυρήθηκε έντονα και είπε ότι θα αποχωρήσει από την αίθουσα και τότε ο υφυπουργός Παιδείας της είπε:.

«Η κυρία Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη, αλλά δε θα γίνω Κασιδιάρης. Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη, αλλά δε θα με κάνετε Κασιδιάρη».

Όπως ήταν λογικό, η Λιάνα Κανέλλη άρχισε να φωνάζει προς το προεδρείο, «ντροπή σας» και έφυγε από την αίθουσα.

Αμέσως μετά το επεισόδιο, ο Πρόεδρος της Βουλής, Β. Μεϊμαράκης, πήγε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών και δήλωσε:

«Στη διάσκεψη των Προέδρων θα ζητήσω συγγνώμη. Το προεδρείο εκφράζει τη λύπη και την συμπαράστασή του στην κα. Κανέλλη».

Την ώρα του απίστευτου περιστατικού, ο υπουργός Παιδείας έδινε συνέντευξη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm και όταν ενημερώθηκε γι' αυτό είπε:

«Δεν ξέρω τι συνέβη προηγουμένως. Εγώ στη θέση του δεν θα το έλεγα. Θα τον παρακαλούσα να επανορθώσει. Θα του ζητούσα να επανορθώσει και νομίζω ότι θα το κάνει».

Μετά από λίγο ο υφυπουργός ακολούθησε την παραίνεση του κ. Λοβέρδου και με ανακοίνωσή ζήτησε συγγνώμη από την βουλευτή του ΚΚΕ.

«Οι εντάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε λεκτικές υπερβολές. Προφανώς δεν ήθελα να θίξω την κυρία Κανέλλη και της ζητώ συγγνώμη. Ήταν λάθος η αναφορά στο όνομα του κ. Κασιδιάρη και στις συμπεριφορές του, τις οποίες καταδικάζω», δήλωσε.

Ολόκληρος ο διάλογος της ντροπής:

Γ. Στύλιος: Δεν με εκφράζουν τα μεγάλα λόγια, δεν με εκφράζουν οι υπερβολές. Έχω τελειώσει το Δημοτικό Σχολείο σε χωριό, στην Άρτα, σε ορεινό χωριό με τους συμμαθητές μου και δεν δέχομαι κυρία Κανέλλη να μου κάνετε μάθημα εσείς. Δεν έχετε μεγαλώσει εκεί που μεγάλωσα εγώ. Δεν είχατε τους ίδιους συμμαθητές. Λοιπόν και δεν ήμουν ευνοημένος. Σας αρέσει, σας εκφράζει η ένταση κυρία Κανέλλη. Κυρία Κανέλλη η ένταση όπου εσείς…

Λ. Κανέλλη: Αρνούμαι να ακούσω την απάντησή σας. Σας κόβω στις εξετάσεις. Που ήρθατε με το προσωπικό σας παράδειγμα να μιλήσετε για τα παιδιά που πεινάνε στην Ελλάδα…

Γ. Στύλιος: Κύριε πρόεδρε και κυρία Κανέλλη, τις εξετάσεις τις δίνουμε στον ελληνικό λαό. Τις εξετάσεις… (σ.σ. φωνές από το έδρανο της κ. Κανέλλη). Η κ. Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης. Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη! Αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης! Να το γνωρίζετε αυτό…

Λ. Κανέλλη: Παρακαλώ…

Γ. Στύλιος: Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη. Δεν θα γίνω Κασιδιάρης όμως. Γιατί έχω περάσει τις εξετάσεις αριστεύοντας και διότι δίνω εξετάσεις στον Αρτινό λαό και στον ελληνικό λαό κάθε ημέρα. Και δεν με ενδιαφέρει η δική σας η βαθμολογία η προσωπική. Με ενδιαφέρει η βαθμολογία του κόμματος και του φορέα τον οποίο εκπροσωπείτε αλλά η προσωπική σας δεν με απασχολεί. Εγώ μίλησα για προγράμματα…

Γ. Κανέλλη: Εγώ έκανα τον Κασιδιάρη, Κασιδιάρη ή ήταν από μόνος του; Σα δεν ντρέπεσαι! Σα δε ντρέπεσαι…Σα δεν ντρέπεσαι!

Γ. Στύλιος: Δεν σας ακολουθώ στην ένταση, στην υπερβολή, στην ένταση και στα μεγάλα λόγια.

Λ. Κανέλλη: …. (Διαμαρτυρίες)

Ι. Δριβελέγκας (προεδρεύων): Να ντρέπομαι εγώ; Εσείς που διακόπτετε και δεν περιμένετε την απάντηση. Ορίστε μας. Κι εσείς κύριε υπουργέ τι εκφράσεις είναι αυτές; Ήθελε να αποχωρήσει, ας απ��χωρήσει.

Γ. Στύλιος: Μπορούσατε να κλείσετε το μικρόφωνο κύριε πρόεδρε (σ.σ. για Κανέλλη).

Διαβάστε επίσης:

Το γύρο του κόσμου κάνουν τα χαστούκια της Κανέλλη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top