Υπέρ της κοστολόγησης των κομματικών προγραμμάτων ο Μεϊμαράκης

Από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

Υπέρ της κοστολόγησης των κομματικών προγραμμάτων ο Μεϊμαράκης

Υπέρ της κοστολόγησης των προγραμμάτων των κομμάτων από το Γραφείο του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλής, τάσσεται ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Γραφείου Προϋπολογισμού και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο έργο που παράγει το συγκεκριμένο Γραφείο, τονίζοντας ότι διαθέτει «αυτονομία και ανεξαρτησία γνώμης, καθαρά επιστημονική, οικονομική, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε δεν αρέσει».

Χαρακτήρισε δε πολύ ουσιαστική και σοβαρή την «άποψη που ακούστηκε στο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής, ότι δηλαδή θα μπορούσε σοβαρά τουλάχιστον να κοστολογήσει και τα προγράμματα που τα κόμματα παρουσιάζουν, ώστε να υπάρχει μια πιο έγκυρη -ίσως και με το Οικονομικό Επιμελητήριο από κοινού -άποψη οικονομική, η οποία να δίνεται στους πολίτες».

«Η Βουλή οφείλει να δώσει μια άποψη πάνω σε αυτά, με μια πιο εγγυημένη κοστολόγηση όλων, ώστε ο πολίτης βαδίζοντας προς την κάλπη να γνωρίζει συνολικά τι γίνεται και να μπορεί να πάρει τη σημαντική απόφαση», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Την απόλυτη ικανοποίησή του για τη στήριξη και την ανεξαρτησία του Γραφείου, εξέφρασε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή καθηγητής Παναγιώ��ης Λιαργκόβας, ο οποίος χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, που πλέον αποκτά θεσμική μορφή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top