Επιφυλάσσεται ο Αηδόνης για την ψήφο εμπιστοσύνης–Θα καταψηφίσει ο Τατσόπουλος

Άρχισαν τα όργανα ήδη στη Βουλή

Επιφυλάσσεται ο Αηδόνης για την ψήφο εμπιστοσύνης–Θα καταψηφίσει ο Τατσόπουλος

​Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά άφησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χ. Αηδόνης, όσον αφορά στο αν θα δώσει ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Δεν ανήκω σε καμία κυβερνητική πλειοψηφία, είμαι ανεξάρτητος βουλευτής», δήλωσε ο κ. Αηδόνης σε πηγαδάκι με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στη Βουλή και μάλιστα χαρακτήρισε «έξυπνη κίνηση» την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, βάζοντας έτσι φρένο στην άκρατη εκλογολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανεξάρτητος βουλευτής, τόνισε ότι κακώς συγχέεται η ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης με την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ πρόσθεσε ότι ενδέχεται να μην έχουμε πρόωρες κάλπες με αφορμή την προεδρική εκλογή.

Πάντως, προϊδέασε για σημαντικές εξελίξεις αν βουλευτές του παπανδρεϊκού μπλοκ δεν προσέλθουν να ψηφίσουν, ή οι ανεξάρτητοι βουλευτές στηρίξουν την κυβέρνηση.

Από την άλλη πλευρά, ο έτερος ανεξάρτητος βουλευτής, Π. Τατσόπουλος, μιλώντας στο BHMA Fm, αποκάλυψε ότι θα καταψηφίσει την κυβέρνηση, ξεκαθάρισε όμως ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Για την επιβίωσή της ήταν πολύ έξυπνη κίνηση η ψήφος εμπιστοσύνης. Τους μάζεψε όλους στο μαντρί και τους λέει ως το Φεβρουάριο θα κάνουν μόκο... Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης γιατί είναι σίγουρη ότι θα την πάρει. Δεν πάει για να τζογάρει. Το κάνει για να σφίξουν οι κ@λοι. Γιατί και η ψήφος εμπιστοσύνης και η πρόταση μομφής, από την άλλη μεριά, γίνονται πάντοτε για εσωτερική κατανάλωση», είπε ο κ. Τατσόπουλος και πρόσθεσε:

«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γυρίσω ποτέ. Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε προεκλογική ούτε μετεκλογική. Δεν τους πάω, δεν με πάνε και δεν υπάρχει καμία συμφωνία. Τίποτα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top