Δαμανάκη: θα ήθελα να παραμείνω επίτροπος αλλά…

Τι απάντησε για το σενάριο εκλογής της ως Προέδρου της Δημοκρατίας

Δαμανάκη: θα ήθελα να παραμείνω επίτροπος αλλά…

Την έλλειψη ενιαίας εθνικής θέσης για τη ρύθμιση του χρέους και τις δύο διαφορετικές γραμμές που εμφανίζουν στην Ευρώπη η Κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση, καυτηρίασε η ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, σε συνάντησή της με δημοσιογράφους.

Εξέφρασε παράλληλα την επιθυμία της να παραμείνει στη θέση της επιτρόπου, εκτιμώ��τας ότι μια δεύτερη συνεχόμενη θητεία της στην Κομισιόν, θα επέτρεπε στην Ελλάδα να διεκδικήσει με αξιώσεις ένα πιο αναβαθμισμένο χαρτοφυλάκιο.

Η ίδια έχει ενημερώσει για την επιθυμία της τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο, ωστόσο παραδέχεται ότι οι κομματικοί συσχετισμοί στην Κυβέρνηση ίσως να μην επιτρέψουν μια δεύτερη θητεία της στις Βρυξέλλες, παρά το πολύ σημαντικό έργο που αφήνει πίσω της ως Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας.

Η Μαρία Δαμανάκη επισήμανε ότι δεν επιθυμεί να παίξει κάποιο ρόλο στην εσωτερική πολιτική σκηνή, ενώ όταν ρωτήθηκε για τα σενάρια που την προορίζουν για την Προεδρία της Δημοκρατίας, παραδέχθηκε μεν ότι δεν την αφήνουν αδιάφορη, ωστόσο εκτιμά ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top