Παπαδημούλης: Αν δεν προχωρήσει η πρόταση μομφής θα είναι δημοκρατική εκτροπή

"Περιμένουμε από την κυβέρνηση να τιμήσει τη δέσμευση της"

Στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν προχωρήσει με την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας κατά του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα «θα είναι μεταξύ άλλων δημοκρατική εκτροπή». Αυτό δήλωσε το απόγευμα της Κυριακής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.

Η δήλωση αυτή έγινε με αφορμή το γεγονός ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη βασιμότητα της πρότασης δυσπιστίας, αφού το άρθρο 142 παρ. 6 του Κανονισμού της Βουλής ορίζει ότι «πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών».

«Αν επιβεβαιωθούν οι φήμες ότι σκέφτονται να πραγματοποιήσουν μία τέτοια εκτροπή και πολιτική κωλοτούμπα, αυτό σημαίνει φόβος απέναντι στον ελληνικό λαό για τη δημοσιότητα από την συζήτηση που θα διεξαχθεί, έλλειψη εμπιστοσύνης στα επιχειρήματά τους, έλλειψη εμπιστοσύνης ακόμη και στις κοινοβουλευτικές τους δυνάμεις» πρόσθεσε ο κ.Παπαδημούλης

«Περιμένουμε την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία να τιμήσει τη δέσμευσή της ότι έχει επιχειρήματα και δεν φοβάται τον διάλογο. Αν προχωρήσουν στην εκτροπή θα μιλήσει ο ελληνικός λαός στην κάλπη και αυτό θα γίνει σύντομα και σίγουρα» κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top