«Πεντακάθαρη περίπτωση ο ξενώνας» υποστηρίζει ο αδερφός του Μιχάλη Λιάπη

Επιμένει ότι λειτούργησε κανονικά σαν τουριστική μονάδα μέχρι το 2002

Και ο αδερφός του Μιχάλη Λιάπη Μάρκος, ύστερα από τη θεία του Βασιλική, αντικρούει τις καταγγελίες σχετικά με το οικογενειακό οίκημα στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας και τις κοινοτικές επιδοτήσεις με τις οποίες χρηματοδοτήθηκε, τις οποίες αποδίδει σε πολιτικές σκοπιμότητες εις βάρος του πρώην υπουργού.

«Σας λέω είναι πεντακάθαρο. Έχει κόψει τιμολόγια. Λειτούργησε. Έχει αποδεικτικά, παραστατικά. Άνθρωποι που πήγανε. Λειτούργησε. Τα πάντα. Είναι τόσο καθαρό αυτό το πράγμα που δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Πεντακάθαρο. Αποδείξεις, άνθρωποι που πήγανε. Πελατολόγιο, τα πάντα» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Μάρκος Λιάπης, αδερφός του πρώην υπουργού.

Όσον αφορά τις μαρτυρίες κατοίκων σε ΜΜΕ, οι οποίοι υποστηρί��ουν ότι δεν είδαν ποτέ να έχει πελάτες ο ξενώνας, απαντά: «Δεν με ενδιαφέρει. Δεν ξέρω τι λένε οι κάτοικοι του χωριού. Δεν έχουν ιδέα. Έχουν περάσει 22 χρόνια, για πόσο χρονών κάτοικοι μιλάμε; Γιατί δεν σας καλύπτει η δήλωση του δικηγόρου που λέει όλη την αλήθεια; Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό πάνω σε αυτό».

Ο Μάρκος Λιάπης απαντά επίσης στο ερώτημα αν ανεξάρτητα από το νομικό σκέλος υπάρχει ηθικό ζήτημα για την κοινοτική χρηματοδότηση σε οίκημα συνιδιοκτησίας του Μιχάλη Λιάπη: «Που να έγκειται το ηθικό για πέστε μου, να καταλάβω τι εννοείτε. Γιατί να μην είναι ηθικό και για τους άλλους κατοίκους, γύρω στα 400 άτομα που κάνανε ακριβώς το ίδιο; Όλο το χωριό αυτό έκανε. Όλα τα χωριά αυτό κάνανε. Και λειτούργησε σαν μονάδα σας λέω. Πέθανε κάποια στιγμή ο θείος. Η γιαγιά δεν μπορούσε να το συνεχίσει» .

Παράλληλα, ο τότε επικεφαλής της αναπτυξιακής εταιρείας Ευρυτανία ΑΕ που ενέκρινε τη χρηματοδότηση των 10 εκατομμυρίων δραχμών κ. Κώστας Κοντογεώργος (ο οποίος ελέγχεται δικαστικά σήμερα για άλλη υπόθεση της ίδιας εταιρείας) απάντησε ότι «δεν ήμουν αρμόδιος να το ελέγξω, αλλά από όσο ξέρω πήγαινε κόσμος εκεί και υπήρχαν και φορολογικά στοιχεία».

Ο ίδιος ο Μιχάλης Λιάπης πάντως επιμένει να σιωπά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top