ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ Ο ΑΚΗΣ....

Ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση με τις μίζες και τα εξοπλιστικά

Πρώτη δημοσίευση :08:20

Την ενοχή του Ακη Τσοχατζόπουλου ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας το δικαστήριο, μετά από σχεδόν έξι μήνες ακροαματικής διαδικασίας και περίπου 60 συνεδριάσεις.Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας καταδίκασε τον πρώην υπουργό για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος από εγκληματική δραστηριότητα και συγκεκριμένα από την κατ´ εξακολούθηση παθητική δωροδοκία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου».

Ένοχοι για το ίδιο αδίκημα κρίθηκαν οι: Βίκη Σταμάτη, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Ευφρ. Λαμπροπούλου, Γιάννης Σμπώκος, Γιώργος Σαχπατζίδης, Αστέριος Οικονομίδης, Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα, Παναγιώτης Σταμάτης (αδελφός της Β.Σταμάτη), Νίκος Ζήγρας, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Φώτης Αρβανίτης, Νίκος Καρατζάς, Οράτιος Μελάς, Γιώργος Κωνσταντάτος και Νικόλαος Γεωργουλάκης.

Την Τρίτη θα ανακοινωθούν οι ποινές για τον πρώην υπουργό και τους 16 από τους 18 συγκατηγορούμενους του, καθώς δύο από τους κατηγορούμενους της υπόθεσης και συγκεκριμένα οι : Παντελής Ζαχαριάδης και Σπύρος Χατζηνικολάου κρίθηκαν αθώοι, σε μία κατάμεστη δικαστική αίθουσα, με το πιο πυκνό ακροατήριο που παρακολούθησε ποτέ κατά την πεντάμηνη διαδικασία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση, οι κατηγορούμενοι "τέλεσαν ενεργώντας από κοινού ή και μόνοι τους το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα η οποία συνίσταται στο αδίκημα της κατ' εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας του πρώην υπουργού στρεφόμενης κατά του ελληνικού δημοσίου".

Στο πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται ότι το σύνολο των κατηγορο��μένων διέπραξαν τις πράξεις που τους αποδίδονται ως μέλη οργάνωσης που δημιουργήθηκε το 1998 "….. ενεργώντας κατ' επάγγελμα διότι από την επανειλημμένη τέλεση της πράξης και την υποδομή που είχε διαμορφώσει προκύπτει σκοπός του για πορισμό εισοδήματος και σταθερή ροπή του προς τη διάπραξη του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα".

Κατά το κατηγορητήριο που κρίνουν οι εφέτες λίγο πριν την εκφώνηση της απόφασης τους μέσω της οργάνωσης "τοποθετήθηκαν και αποκρύφτηκαν σημαντικότατου ύψους παράνομα έσοδα μέσω ενός καλοστημένου και πολύπλοκου δικτύου εγχώριων και εξωχώριων εταιριών και της χρησιμοποίησης πλήθους τραπεζικών λογαριασμών για την εξαφάνιση των ιχνών των χρημάτων μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές έχοντας διαμορφώσει οργανωμένη ετοιμότητα τέλεσης νομιμοποίησης εσόδων".

Ως ο μεγαλύτερος κατήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου αναδείχθηκε ο συγκατηγορούμενός και εξάδελφός του, Νίκος Ζήγρας, ο οποίος συγκρούστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης πολλές φορές μαζί του.

Βίντεο STAR εκπομπή Live U

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top