Διαβάστε στο star.gr το πόρισμα-καταπέλτη του Εισαγγελέα για τη Χρυσή Αυγή

Συγκλονιστική αποκάλυψη: «Τα τάγματα Κένταυρος»

Διαβάστε στο star.gr το πόρισμα-καταπέλτη του Εισαγγελέα για τη Χρυσή Αυγή

​Με τον όρο «οργάνωση με στρατιωτική δομή που απειλούσε τους θεσμούς και το Πολίτευμα» περιγράφει την Χρυσή Αυγή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης, την συγκρότηση της οποίας τοποθετεί χρονικά τη δεκαετία 1980-1990.

Στο εννιασέλιδο πόρισμα «φωτιά» περιγράφει τη δομή της συμμορίας με επικεφαλής τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον χαρακτηρίζει στα γερμανικά «Fuhrerprinzip» ,δηλαδή η αρχή του αρχηγού.

Ιδεολογία Χρυσής Αυγής

Κατά τις απόψεις της Χρυσής Αυγής, όσοι δεν ανήκουν στην «λαϊκή κοινότητα της φυλής» είναι υπάνθρωποι. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι ξένοι μετανάστες , οι Ρομά, όπως και όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους, ακόμα δε, και άτομα με νοητικά ή κινητικά προβλήματα.

«Τάγματα εφόδου»

Ο αρχηγός καθοδηγούσε, συντόνιζε και υπεδείκνυε την δράση της οργάνωσης στα μέλη της. Στις ομάδες αυτές συμμετέχουν επίλεκτα μέλη της οργάνωσης, πάντα με την καθοδήγηση ανώτερου στελέχους με βάση καλά εκπονημένο σχέδιο. Η στελέχωση των «Ταγμάτων εφόδου» γίνεται από άτομα που έχουν ιδιαίτερα σωματικά προσόντα.

Η στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση λαμβάνει χώρα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στη Μαλακάσα, Μάνδρα, Σαλαμίνα κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιούνται διάφορα όπλα τα οποία φυλάσσονται σε άγνωστη τοποθεσία.

Συγκλονιστική αποκάλυψη του εισαγγελέα: «Τα τάγματα Κένταυρος»

«Τα μέλη στρατολογούσαν ανήλικα παιδιά και είχαν δημιουργήσει τάγματα εφόδου αμιγώς από ανηλίκους 14 - 17 χρόνων. Είναι τα τάγματα με την ονομασία Κένταυρος».

Καταγράφει μάλιστα με το όνομα του έναν 17χρονο καθοδηγητή, που διορίστηκε από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λόγω των ιστ��ρικών γνώσεων του και των ικανοτήτων του. Ο συγκεκριμένος ανήλικος καθοδηγούσε ομάδες ενηλίκων σε τακτικές επαφές δυο φορές την εβδομάδα.

Οι εντολές , μεταφέρονταν είτε μέσω του υπαρχηγού, Χρήστου Παππά , είτε μέσω των άλλων μελών της ηγετικής ομάδας των συλληφθέντων βουλευτών, Ηλία Κασσιδιάρη, Γιάννη Λαγού, Ηλία Παναγιώταρου και Χρήστου Μίχα.

Στο πόρισμα, επισημαίνεται, πως στην οργάνωση που εμφανίζεται να υπερασπίζεται τους έλληνες πολίτες και να κυνηγάει τους αλλοδαπούς, ένας από τους βουλευτές είναι αλβανικής καταγωγής.

Ενώ, ιδιαίτερο ρόλο έχει και άλλη αλβανή καθοδηγήτρια, η οποία είναι σύζυγος μέλους εγκληματικής οργάνωσης και είναι επίσης μεταξύ των συλληφθέντων.

Ο κατηγορούμενος της δολοφονίας Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς

Ο Ρουπακιάς χαρακτηρίζεται ως «ηγετικός» στην Οργάνωση της Νίκαιας και «μέλος του πενταμελούς Συμβουλίου του πυρήνα δράσης στα τάγματα εφόδου της περιοχής».

Επισημαίνεται πως, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και άλλοι τρεις, που μεταφέρθηκαν στον τόπο του εγκλήματος με τον Ρουπακιά. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν αποτσίγαρα με αποτέλεσμα να μπορεί να διασταυρωθεί και το DNA των συλληφθέντων.

Οι διάλογοι που «καίνε» τη Χρυσή Αυγή πριν και μετά τη δολοφονία του Φύσσα

Υπάρχουν συνομιλίες πριν και μετά την επίθεση, μεταξύ του δράστη και μελών του κόμματος, ενώ υπάρχει και επικοινωνία την ίδια ώρα, καθώς και μετά τη δολοφονία με τον αρχηγό.

Οι βουλευτές, οι οποίοι συνελήφθησαν, επικοινωνούν πάντα πριν και μετά από τις εγκληματικές ενέργειες.

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι μετά την απολογία Ρουπακιά

Ανακουφισμένοι επικροτούν το γεγονός ότι δεν τους έδωσε.

Κι άλλες αιματηρές επιθέσεις

Η δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού στα Πετράλωνα, η δολοφονία στο Βόλο, η απόπειρα ανθρωποκτονίας στη Μεταμόρφωση, η απόπειρα δολοφονίας Αιγύπτιου στην Ιχθυόσκαλα Περάματος, αλλά και η απόπειρα κατά των μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Μεταξύ των συλληφθέντων, όπως καταγράφεται στο πόρισμα, είναι και ασφαλιστής στο επάγγελμα, ο οποίος δημιουργώντας εταιρίες «ξέπλενε» το μαύρο χρήμα της οργάνωσης.

Ο ρόλος της αστυνομίας

«Ή συνέδραμαν ή ανέχονταν τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής. Πρέπει να ερευνηθεί κατά περίπτωση. Άλλωστε, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δυο αστυνομικοί».

Ο αντεισαγγελέας υπογραμμίζει την ανάγκη να συνεχιστεί η έρευνα και για την χρηματοδότηση της οργάνωσης με το άνοιγμα λογαριασμών όλων των κατηγορουμένων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top