Στον Παπούλια ο Μεϊμαράκης: Να βρούμε μια λύση να απομονώσουμε πλήρως τη βία

Μήνυμα και στους πολίτες: Όταν έρθει η ώρα να ψηφίσουν με ποιότητα

Στον Παπούλια ο Μεϊμαράκης: Να βρούμε μια λύση να απομονώσουμε πλήρως τη βία

Για «μεμονωμένες περιπτώσεις που αναδεικνύονται και αμαυρώνουν και γκριζάρουν συνολικά την εικόνα της Βουλής» έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος συνάντηση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε σε συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών η οποία «δημιουργικά συμμετέχει στον διάλογο που γίνεται για την εξεύρεση λύσεων» και πρόσθεσε: «Πρέπει να βρούμε μία λύση ώστε να απομονώσουμε πλήρως τη βία και τις ακραίες φωνές, οι οποίες πολλές φορές σ’ αυτές τις έκτακτες συνθήκες που ζούμε βρίσκουν έδαφος. Και γι’ αυτό πιστεύω ότι και οι πολίτες πρέπει, όταν έρθει η ώρα και χρησιμοποιούν το μεγάλο όπλο της Δημοκρατίας που είναι η ψήφος τους, να ψηφίζουν με μια δημιουργική συμμετοχή και με μια ποιότητα και με μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης».

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε σε δικαιολογημένα τιμωρητική ψήφο και ψήφο διαμαρτυρίας από τους πολίτες στις εκλογές του 2012 και υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν απόλυτα κατανοητές οι αρετές της Δημοκρατίας: ««Πρέπει δυναμικά να εξηγήσουμε ξανά στους πολίτες τις αρετές της Δημοκρατίας: τη δημιουργία, την καλή προσπάθεια προσφοράς στα κοινά, τις υπηρεσίες προς τον πολίτη. Δεν αρκεί δηλαδή, τα αρνητικά μόνο του φασισμού, του ναζισμού, της πολιτικής βίας. Αλλά, οφείλουμε όλοι και πρώτα εμείς να δώσουμε και το παράδειγμα, να ξαναδείξουμε ότι οι άγραφοι νόμοι, οι άγραφοι κανόνες, οι ηθικοί κανόνες, η ποιότητα του πολιτικού διαλόγου πρέπει να ξαναμπεί στην πρώτη γραμμή».

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε από τον Κάρολο Παπούλια να είναι πρωταγωνιστής σε αυτή την προσπάθεια, κάνοντας μνεία της διαδρομής του σε αγώνες κατά του φασισμού: «Πιστεύω ότι η συμβολή σας σ’ αυτόν είναι καθοριστική, κύριε Πρόεδρε, και η ιστορία σας και η διαδρομή σας και ο θεσμικός σας ρόλος. Η γενιά η δικιά σας έχει δώσει μάχες κατά του φασισμού, κατά του ναζισμού, και τα θεωρούμε δεδομένα. Όμως βλέπουμε ότι τελικά πρέπει να είναι διαρκής αυτή η μάχη και μάλιστα μεταθετικά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top