Ο Βόρειος και ο Νότιος στην γη και ο…. Τρίτος πόλος στην Βουλή!!!!!!!

Δείτε τι ετοιμάζει ο Φ.Κουβέλης

Στην ανάγκη δημιουργίας ενός τρίτου πόλου ο οποίος θα αποτελέσει μια ελκυστική πρόταση εξουσίας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

«Σήμερα, είναι απολύτως αναγκαία η συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων που διαφωνούν με την ασκούμενη πολιτική της δικομματικής κυβέρνησης, αλλά και το λαϊκισμό της μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου από την αξιωματική αντιπολίτευση. Των δυνάμεων που επιδιώκουν να συγκροτήσουν και να υπηρετήσουν μια νέα πολιτική διέξοδο για τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κουβέλης, τονίζοντας πως πρόκειται «για μία πολιτική πρόταση που θα εμπνεύσει και θα πείσει την κοινωνία για μία νέα πορεία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με δημοκρατία και κοινωνική συνοχή».

Η νέα πολιτική πρόταση σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, θα συνδέει την δημοσιονομική προσαρμογή με την ανάπτυξη με την προώθηση ενός νέου προτύπου παραγωγικής ανασυγκρότησης και θα έχει στόχο την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, την ριζική μεταρρύθμιση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης καθώς και αναβάθμιση της αυτοδιοίκησης.

«Η συσπείρωση αυτή αφορά όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογίας, των νέων κοινωνικών κινημάτων» διευκρινίζει ο κ.Κουβέλης.

«Αυτός, ο τρίτος πόλος, θέλουμε να λάβει πολιτικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά παράταξης, ώστε να διασφαλίζεται η ουσιαστική συμμετοχή στη διαμόρφωση πολιτικής και την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών. Ο τρίτος πόλος φιλοδοξούμε να γίνει μια ελκυστική πρόταση εξουσίας η οποία: α)θα καθορίσει τη νέα πορεία της χώρας. β)θα αξιοποιήσει την εκλογική δύναμη που θα αποκτήσει για να λειτουργήσει ως σταθεροποιητικός παράγοντας για την κυβερνησιμότητα της χώρας, ανατρέποντας τις διλημματικές επιλογές του νέου διπολισμού» κατέληξε ο κ.Κουβέλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top