Βενιζέλος: Έχουμε διανύσει τα 2/3 της διαδρομής. Τώρα χρειαζόμαστε ανάπτυξη

Ικανοποιημένος από την επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ ο αντιπρόεδρος

Βενιζέλος: Έχουμε διανύσει τα 2/3 της διαδρομής. Τώρα χρειαζόμαστε ανάπτυξη

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα έχει διανύσει τα 2/3 της διαδρομής αλλά χρειάζεται τώρα ανάπτυξη εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Independent.

«Είναι πολύ δύσκολο να επιτύχουμε το στόχο μας με αρνητική ανάπτυξη ή με πολύ μικρή θετική ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο. Κάτι σαν συγκεκριμένα προγράμματα ώστε να βάλουμε τέλος στην κατάσταση με την ανεργία» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας: «Έχουμε μπροστά μας λιγότερο από το 1/3 της κρίσης και πίσω μας περισσότερο από τα 2/3 της συνολικής προσπάθειας».

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως η Ελλάδα πρέπει να επαναθεμελιώσει την πραγματική οικονομία και κάλεσε την ΕΕ και το ΔΝΤ να της δώσουν το «πράσινο φως» για να εφαρμόσει μέτρα που ενισχύουν την ανάπτυξη.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε πως πλέον το Λονδίνο είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους Έλληνες που φοροδιαφεύγουν και όχι η Ελβετία.

Ικανοποιημένος από την επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ

Την ίδια ώρα, ο κ. Βενιζέλος μιλώντας σε συνεργάτες του σήμερα το πρωί, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ταξίδι και τις επαφές του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος ενημερώθηκε αμέσως και αναλυτικά για το περιεχόμενο των συζητήσεων τόσο με τον Πρόεδρο Ομπάμα όσο και με τον Αμερικανό υπουργού Εξωτερικών Τζ. Κέρι, εκτίμησε ότι οι συναντήσεις του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον έδωσαν ώθηση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top