Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην Κύπρο-Δραματικές ώρες για το νησί

Πιέζουν και απειλούν οι Ευρωπαίοι την Κυπριακή Δημοκρατία

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην Κύπρο-Δραματικές ώρες για το νησί

Πανικός, αγωνία, προβληματισμός και ένταση επικρατούν τις τελευταίες ώρες στην Κύπρο, μετά την πρωτοφανή απόφαση του Eurogroup τα ξημερώματα του Σαββάτου, για κούρεμα των καταθέσεων.

Οι εξελίξεις στο νησί είναι δραματικές, καθώς από τη μια οι Ευρωπαίοι πιέζουν και απειλούν με νέα μέτρα την Κυπριακή Δημοκρατία αν δεν υιοθετήσει άμεσα την απόφαση του Eurogroup, και από την άλλη οι πολίτες αγωνιούν και βρίσκονται σε έξαλλη κατάσταση.

Χαρακτηριστικό, είναι πως η ΕΚΤ, θέλει να παρθεί σήμερα η απόφαση, και όχι αύριο Δευτέρα που θα είναι ανοιχτές οι αγορές, καθώς φοβάται ότι θα προκληθεί ντόμινο αρνητικών εξελίξεων σε όλη την Ευρωζώνη.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι Ευρωπαίοι, θέλουν να μείνουν ανοιχτές οι τράπεζες και όχι κλειστές για κάποιες μέρες, παρά την επιθυμία της κυπριακής κυβέρνησης, που στόχος της ήταν με την κίνηση αυτή, να ομαλοποιηθούν λίγο οι καταιγιστικές εξελίξεις.

ΣΤΙΣ 21:00 ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ:

Στο διάγγελμα που θα απευθύνει ο Κύπριος Πρόεδρος, αναμένεται να δοθούν και οι απαντήσεις για την επόμενη ημέρα στην Κύπρο.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ Η ΒΟΥΛΗ:

Παρόλο που η ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου από την Κυπριακή Βουλή αναβλήθηκε για αύριο, δεν αποκλείεται η Ολομέλεια της, να συνέλθει κι αργά το βράδυ της Κυριακής.

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ:

Μετά τη στάση των ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ που τέθηκαν κατά του νομοσχεδίου, (ίσως και των Οικολόγων), φαντάζει απίθανο να ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αναζητά μια ψήφο ώστε να υπάρξει πλειοψηφία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top