Άναψαν τα αίματα και πάλι στη Βουλή: Επιταγές, σπασμένα, «βιασμοί» και.. προβοκάτσιες!

Βρούτσης: Να μας πληρώσει το ΚΚΕ ή το ΠΑΜΕ - Παφίλης: Πάλι θέατρο;

Άναψαν τα αίματα και πάλι στη Βουλή: Επιταγές, σπασμένα, «βιασμοί» και.. προβοκάτσιες!

Εκ νέου άναψαν τα αίματα στη Βουλή γύρω από τα χθεσινά επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας και τις καταστροφές που -σύμφωνα με την κυβέρνηση- προκλήθηκαν από μέλη του ΠΑΜΕ.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έκανε λόγο για την πιο δυσάρεστη (!) στιγμή της υπουργικής του θητείας και κατείγγειλε τις βίαιες ενέργειες και τα έκτροπα στο υπουργείο. Μάλιστα, έκανε λόγο για βιασμό της αλήθειας από το ΚΚΕ: «Θέλω να αποκαταστήσω την αλήθεια που βιάστηκε από τους εκπροσώπους του ΚΚΕ. Το υπουργείο Εργασίας είναι αφύλακτο και φιλειρηνικό. Δεν υπάρχουν εμπόδια. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να μπει και να φθάσει έξω από το γραφείο μου. Χθες, ξαφνικά μπήκαν 35 άτομα. Πέρασαν την είσοδο, ανέβηκαν τις σκάλες προκειμένου να επιτεθούν στο γραφείο μου. Παραβίασαν τα πάντα χωρίς να έχουν ραντεβού και χωρίς να έχουν ζητήσει ή να ζητήσουν να με δουν. Ανέτρεψαν τα πάντα, έσπρωξαν τις συνεργάτιδές μου και χτύπησαν την φρουρά μου. Θλίβομαι που κάνω αυτή την αναφορά».

Ο υπουργός Εργασίας απάντησε και στην κα Παπαρήγα που χθες τον κάλεσε να δημοσιοποιήσει το βίντεο με τις «δήθεν» καταστροφές: «Άκουσα την κυρία Παπαρήγα να ζητά να της δώσω βίντεο από την έφοδο. Την ενημερώνω ότι δεν υπάρχει βίντεο. Υπήρξε όμως βίντεο που συνόδευε την ομάδα κρούσης και το ζητώ να το δείξουμε στον ελληνικό λαό». Παράλληλα, αναρωτήθηκε αν πρέπει «να πάνε στον Περισσό να τα σπάσουν» όσοι δεν εγκρίνουν δηλώσεις και τοποθετήσεις της γ.γ. του ΚΚΕ και έκανε λόγο για απαράδεκτη καταστροφή της δημόσιας περιουσίας».

«Αυτές οι βιαιοπραγίες και η καταστροφή είναι προς όφελος των εργαζομένων; Πείτε μου, που θα στείλω την επιταγή για αυτά που γίνανε, την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας; Στο ΠΑΜΕ ή το ΚΚΕ;» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

Το λόγο έλαβε άμεσα ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ο οποίος σε έντονους τόνους τόνισε ότι ο κ. Βρούτσης ξεπέρασε κάθε όριο και είναι προβοκάτορας: «Ο υπουργός ξεπέρασε κάθε όριο. Εκτός από τις ακραίες και προκλητικές δηλώσεις που βρίζει τους εργαζόμενους καταφεύγει σε ψέματα οργανωμένες προβοκάτσιες».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι 40 άτομα με ονοματεπώνυμο και «πρόσωπα καθαρά» ανέβηκαν στον 7ο όροφοα για να συναντήσουν τον υπουργό και εκεί «τους επιτέθηκε η φρουρά του». Παράλληλα, συμπλήρωσε πως «ενώ υπήρξε μια συμφωνία, να συναντηθεί ο υπουργός με αντιπροσωπεία τους, ξαφνικά ο κ. Βρούτσης κάλεσε τα ΜΑΤ και μπήκαν στο υπουργείο και έριχναν χημικά. Αντιμετώπισαν με βία και καταστολή την διαμαρτυρία».

«Η σκηνοθεσία των ζημιών είναι απίστευτη. Ορίστε οι φωτογραφίες. Μεταφέρθηκαν τα γραφεία για να στηθεί η προβοκάτσια της κυβέρνησης» κατέληξε ο κ. Παφίλης.

Οι τόνοι στη Βουλή για το ίδιο θέμα είχαν ανέβει από νωρίτερα, όπου σε κατάσταση εκτός ελέγχου διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χ. Κατσώτης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top