Χαρακόπουλος: τα προβλήματα λύνονται με διάλογο και όχι με κλειστούς δρόμους

Σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη με κτηνοτρόφους

Χαρακόπουλος: τα προβλήματα λύνονται με διάλογο και όχι με κλειστούς δρόμους
«Τα προβλήματα λύνονται με διάλογο και συζήτηση, στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας, δεν λύνονται με κλειστούς τους δρόμους» έστειλε το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους αγρότες ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια σύσκεψης στη Θεσσαλονίκη, με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις επίσης, ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε ότι «με παλιές πρακτικές δεν λύνονται τα προβλήματα σήμερα», χαρακτηρίζοντας το 2013 «μία δύσκολη χρονιά, μία χρονιά δοκιμασίας για όλους, και για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, μία χρονιά υπομονής». Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέφερε ακόμη ότι στο τέλος της χρονιάς θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας και θα μπορέσει να υπάρξει μία διαφορετική προσέγγιση στα προβλήματα του πρωτογενή τομέα.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «γόνιμη» τη συνεργασία με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων για διάφορα θέματα, όπως το πώς μπορούν να κατανεμηθούν πιο δίκαια οι κρατικές ενισχύσεις του κανονισμού «de minimis» στους κτηνοτρόφους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, οι οποίες άρχισαν ήδη να καταβάλλονται από χθες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top