Ολομέτωπη επίθεση Βενιζέλου στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Διώτη

«Με στοχοποιείτε για να αποσταθεροποιήσετε τη χώρα»

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος κατά τη συζήτηση της πρότασης σύστασης προανακριτικής επιτροπής σχετικά με τι�� ευθύνες πολιτικών προσώπων για τη μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ.

«Η χώρα μπαίνει ευτυχώς σε μια νέα φάση, σταθεροποιείται εν μέσω πολλών δυσκολιών. Το 2013, ιδίως το πρώτο εξάμηνο, σταθεροποιείται προς την έξοδο από την κρίση, Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει κυρίως να αλλάξει το κλίμα. Επειδή αυτό συμβαίνει οι συνασπισμένες δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, βρίσκονται σε κατάσταση νευρικότητας» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Όπως πρόσθεσε «δεν έμεινε τίποτε άλλο από το ρεσάλτο, που για να πετύχει πρέπει να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ που είναι ο εγγυητής της σταθερότητας και της εθνικής στρατηγικής. Επειδή πρέπει να χτυπηθεί το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποσταθεροποιηθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο στόχος είναι να πέσει η κυβέρνηση». Στην ίδια αιτιολογική βάση απέδωσε, «το μένος εναντίον μου ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ».

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος ανέφερε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, επεκτεινόμενος και σε θέματα πέραν της λίστας Λαγκάρντ:

«Είστε αμήχανοι σε απόλυτο στρατηγικό αδιέξοδο. Δεν μπορείτε να διαχειρισθείτε το κοινοβουλευτικό σας μέγεθος, είστε ένα εκκρεμές ανάμεσα στην ανοχή της βίας και στην αναζήτηση περιστατικών νομιφροσύνης. Τι να πω για την βίλα Αμαλία, για τον οικιακό εξοπλισμό;».
Κριτική άσκησε επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ και στον επικεφαλής του κ. Τσίπρα για το γεγονός ότι επισκέφθηκε τη Γερμανία, όπου συναντήθηκε με Σόιμπλε και Φούχτελ και τώρα ετοιμάζει επίσκεψ�� για τις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι είναι έτοιμος να δώσει διαβεβαιώσεις νομιμοφροσύνης αντί να εξυπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα.

Τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε επίσης για αποσιώπηση του γεγονότος «ότι ήμουν ο πρώτος που αντέδρασε ακαριαία όταν πληροφορήθηκα ότι δεν διατηρείται σε αντίγραφο η λίστα», ενώ για το ίδιο θέμα συμπλήρωσε «καρφώνοντας» Παπακωνσταντίνου και Διώτη:
«Ποια λίστα, ποιο έγγραφο, μήπως το αρχικό Cd; Όχι βεβαίως,. Μήπως το στικάκι που στάλθηκε στο ΣΔΟΕ; Όχι βεβαίως; Το διέγραψε ο ίδιος ο κ. Διώτης».
Για τη αξιοποίηση της λίστας ανέφερε ακόμη ότι δικαστήρια στο εξωτερικό, όπως ο γαλλικός Άρειος Πάγος, έκριναν ότι δεν είναι αποδεκτή η χρησιμοπο��ηση προϊόντων υποκλοπών. «Δεν ξέρουν τι έχουν πει τα ιταλικά δικαστήρια ; Δεν ξέρουν τι έχει πει ο κ. Διώτης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και σε επιλεγμένες συνεντεύξεις, όπως στον κ. Τράγκα;» ρώτησε.

Εντύπωση προκάλεσε επίσης ο ισχυρισμός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι παραποιήθηκαν δεδομένα με την ενεργό συμμετοχή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top