Ενέκρινε ομόφωνα το ΚΥΣΕΑ την προμήθεια ανταλλακτικών για τα F16

Παναγιωτόπουλος: «δεδομένη η βούληση να παραμείνει θωρακισμένη η χώρα»

Ενέκρινε ομόφωνα το ΚΥΣΕΑ στη σημερινή του συνεδρίαση την προμήθεια ανταλλακτικών για κινητήρες μαχητικών αεροσκαφών F16 BLOCK 52+, συνολικού κόστους 183,7 εκατ. ευρώ, ύστερα από εισήγηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλου.

Η προμήθεια θα διενεργηθεί μέσω διακρατικής συμφωνίας με την αρμόδια Κυβερνητική Αρχή των ΗΠΑ και το συνολικό κόστος θα κατανεμηθεί σε πέντε έτη.

Μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε:

«Καταρχήν χρόνια πολλά σε όλους. Η χρονιά αυτή να είναι χρονιά της αισιοδοξίας, να μπορέσουμε να χαμογελάσουμε λίγο, το χρειαζόμαστε όλοι και να δούμε τις πρώτες αχτίδες φωτός.

Είχαμε την πρώτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για θέματα αρμοδιότητος του για την καινούρια χρονιά. Το θέμα είναι γνωστό. Ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις για να προχωρήσουμε. Είναι δεδομένη η απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, η χώρα από πλευράς εθνικής ασφάλειας, άμυνας, να παραμείνει πλήρως θωρακισμένη. Και λαμβάνονται όλες οι σχετικές μέριμνες και φροντίδες.

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Πρωθυπουργό και θέματα π��υ αφορούν γενικότερα τις Ένοπλες Δυνάμεις. Το ενδιαφέρον του κ. Αντώνη Σαμαρά είναι διαχρονικό για τους άντρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το μήνυμα που μας ζήτησε να μεταφέρουμε είναι μήνυμα επαίνου, δημοσίου επαίνου για το έργο που επιτελείται στις Ένοπλες Δυνάμεις από όλους και όλες που υπηρετούν εκεί. Ένα έργο που δείχνει αφοσίωση στην αποστολή, που αναθέτει στις Ένοπλες Δυνάμεις το Σύνταγμα, ο λαός μας και η πατρίδα μας. Να είστε καλά, χρόνια πολλά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top