Κτηματολόγιο: Η ώρα της Αθήνας - Τελευταία ευκαιρία για 550.000 ιδιοκτήτες

Θα λάβουν μήνυμα στο κινητό ή email, καθώς ξεκινά η προανάρτηση

Γραφειο κτηματογράφησης

Σε επιφυλακή είναι πάνω από μισό εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων στην πρωτεύουσα, καθώς σε δύο εβδομάδες έρχεται η ώρα του Κτηματολογίου για την Αθήνα.

Τη Μεγάλη Δευτέρα ξεκινά η προανάρτηση για τον δήμο της Αθήνας. Αφορά 550.000 ιδιοκτήτες, που έχουν 700.000 ακίνητα στον Δήμο της Αθήνας. 

Kτηματολόγιο: Για ποιες περιοχές ξεκινούν οι δηλώσεις τη Δευτέρα 8 Απριλίου

Ήδη, από την ερχόμενη εβδομάδα, οι ιδιοκτήτες θα αρχίσουν να λαμβάνουν μήνυμα στα κινητά τους και e-mail, ώστε να είναι ενήμεροι για την έναρξη της προανάρτησης, σύμφωνα με τον συντονιστή του έργου της κτηματογράφησης της Αθήνας, Γιώργο Δημητρίου.

Πώς θα ελέγξετε τα στοιχεία των ακινήτων για λάθη

Όλα τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί και ελεγχθεί από τον ανάδοχο, θα αναρτηθούν σε μια πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου.

Κτηματολόγιο: 170.000 ακίνητα περνούν στο Δημόσιο – Πώς να τα «σώσετε»

Χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxisnet, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι μέσα σε διάστημα δύο μηνών να ελέγξουν εάν υπάρχουν λάθη και στην περίπτωση αυτή να υποβάλλουν αίτηση για επανεξέταση των στοιχείων.

Τι γίνεται με όσους δεν έχουν δηλώσει ακόμη την ακίνητη περιουσία τους

Σε ό,τι αφορά τον δήμο Αθηναίων, όσοι από τους ιδιοκτήτες δεν έχουν δηλώσει ακόμη την ακίνητη περιουσία τους, μπορούν έως τη Μεγάλη Δευτέρα να το κάνουν στο Γραφείο Κτηματογράφησης της Αθήνας. Από τη Μεγάλη Δευτέρα και μετά θα μετακομίσει στο Γραφείο Κτηματογράφησης στο Γαλάτσι.

Κτηματολόγιο: «Πονοκέφαλος» οι κληρονομιές και οι γονικές παροχές

Όσοι από τους ιδιοκτήτες δεν τα δηλώσουν, χάνοντας και αυτή την τελευταία ευκαιρία, μπορούν κατά τη φάση της προανάρτησης να υποβάλουν εκπρόθεσμη δήλωση, πληρώνοντας όμως και το ανάλογο πρόστιμο.

Όσοι δεν το κάνουν τα ακίνητά τους θα χαρακτηριστούν «αγνώστου ιδιοκτήτη» και θα περιέλθουν στο Δημόσιο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top