Ελεγχόμενη έκρηξη στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ - Συνελήφθη ένας άνδρας

Συναγερμός στο Λονδίνο λίγο πριν τη στέψη του Καρόλου

Μπάκιγχαμ: Ποιος Είναι Ο Άνδρας Που Συνελήφθη Χθες

Συναγερμός σήμανε χθες στις αρχές της Μεγάλης Βρετανίας έξω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, καθώς βρέθηκαν φυσίγγια κυνηγετικού όπλου στους χώρους του παλατιού και προληπτικά έγινε ελεγχόμενη έκρηξη. 

Συναγερμός στο Μπάκιγχαμ: Έγινε ελεγχόμενη έκρηξη και μία σύλληψη

Το περιστατικό, ελάχιστες μέρες πριν τη στέψη του βασιλιά Καρόλου, κινητοποίησε ακόμα περισσότερο τις ομάδες ασφαλείας, καθώς ήδη βρίσκονται σε επιφυλακή ενόψει των τιμητικών εκδηλώσεων που θα γίνουν στο Λονδίνο για τον διάδοχο του θρόνου.

Βασιλιάς Κάρολος: Ελληνορθόξη μουσική επέλεξε για τη στέψη του 

Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται επί του παρόντος ως «τρομοκρατικό χτύπημα». Ο άνδρας που συνελήφθη ως ύποπτος για κατοχή επιθετικού όπλου, τελικά δεν είχε πάνω του κάποιο όπλο, παρά μόνο ένα μαχαίρι. Λένε, επίσης, ότι βρέθηκε στην κατοχή του και μια ύποπτη τσάντα.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός και εικάζεται ότι ο ύποπτος αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας. 

Βασιλιάς Κάρολος: «Γαλαζοαίματοι» και παγκόσμιοι ηγέτες στη στέψη του

«Όπως είδατε χθες το βράδυ, η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας είναι απολύτως έτοιμες να επέμβουν όταν χρειαστεί», είπε στο BBC ο υπουργός Ασφαλείας, Tom Tugendhat.

Ο Κάρολος και η Καμίλα δε βρίσκονταν στο παλάτι τη στιγμή του περιστατικού.

«Οι αξιωματικοί εργάστηκαν αμέσως για να συλλάβουν τον άνδρα, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση» είπε ο αρχηγός της αστυνομίας. «Οι αστυνομικοί παραμένουν στο σημείο και οι περαιτέρω έρευνες συνεχίζονται», πρόσθεσε.

Τα ύποπτα φυσίγγια κυνηγετικού όπλου έχουν συλλεχθεί και θα εξεταστούν από ειδικούς. Οι δρόμοι στην περιοχή έχουν πλέον ανοίξει.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αρνήθηκαν να σχολιάσουν το περιστατικό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top