Μεγάλη Βρετανία: Πότε θα γίνει η στέψη του βασιλιά Καρόλου

Το παλάτι του Buckingham δημοσίευσε όλες τις λεπτομέρειες

«Κακιά και επικίνδυνη»: Ο Χάρι κατακεραυνώνει την Καμίλα - Βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Star

Το παλάτι δημοσίευσε νέες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο από το Σάββατο 6 Μαΐου έως τη Δευτέρα 8 Μαΐου. Μια εμφάνιση στο μπαλκόνι στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, μια ποπ συναυλία με παγκόσμιους αστέρες και μια ημέρα εθελοντισμού θα αποτελέσουν μέρος των εορτασμών για τη στέψη του Βασιλιά.

Βασιλιάς Κάρολος: Έτσι θα γίνει η στέψη του νέου βασιλιά

Αν είστε λάτρεις του «τζέρτζελου», της πολυκοσμίας και της βασιλικής οικογένειας, τρέξτε να προλάβετε να κλείσετε εισιτήρια για Λονδίνο. Αν όχι, καλά θα κάνετε να αποφύγετε τη βρετανική πρωτεύουσα εκείνες τις μέρες.

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Γιατί ο βασιλιάς Κάρολος δεν ήρθε στην κηδεία;

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου αναμένεται να επισκεφθούν την πόλη από το εξωτερικό και όλη την Αγγλία. Άλλωστε οι παμπ λέγεται πως θα παραμείνουν ανοιχτές εκείνο το ΠΣΚ έως τη 1 το πρωί -πέραν δηλαδή του κλασικού τους ωραρίου, έως τις 11.

Η Πομπή του Βασιλιά και η Πομπή της Στέψης

Η στέψη του βασιλιά και της βασίλισσας θα πραγματοποιηθεί στο Αβαείο του Γουέστμινστερ το πρωί του Σαββάτου, υπό τη διεύθυνση του Αρχιεπίσκοπου του Canterbury.

Σύμφωνα με το παλάτι, θα είναι «μια επίσημη θρησκευτική λειτουργία, καθώς και μια ευκαιρία για εορτασμούς και επιδείξεις».

Η υπηρεσία «θα αντικατοπτρίζει τον ρόλο του μονάρχη σήμερα και θα κοιτάζει προς το μέλλον, ενώ θα έχει τις ρίζες του σε μακροχρόνιες παραδόσεις».

H βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας/ ΑΡ 

H βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας/ ΑΡ 

Ο Κάρολος και η Καμίλα θα φτάσουν στο Αβαείο με πομπή από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, γνωστό ως «η πομπή του Βασιλιά», και μετά τη λειτουργία θα επιστρέψουν στο παλάτι με μια μεγαλύτερη τελετουργική πομπή, γνωστή ως «η πομπή της στέψης», μαζί με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Στο παλάτι, ο Κάρολος και η Καμίλα θα βρεθούν μαζί με μέλη της οικογένειας στο μπαλκόνι για να ολοκληρώσουν τις τελετουργικές εκδηλώσεις της ημέρας.

Το παλάτι δεν έχει πει ακριβώς ποια μέλη της οικογένειας θα εμφανιστούν στην πομπή της στέψης ή στο μπαλκόνι.

Θα είναι ο Χάρι καλεσμένος στη στέψη;

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον Τομ Μπράντμπι στο ITV, ο Χάρι ρωτήθηκε αν θα έρθει στη στέψη αν τον προσκαλέσουν.

Πρίγκιπας Harry: Ο βασιλιάς Κάρολος «ζήλευε» τη Meghan και την Kate 

«Υπάρχουν πολλά που μπορούν να συμβούν από τώρα και τότε. Αλλά, ξέρετε, η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή. Η μπάλα είναι στο γήπεδο τους. Υπάρχουν πολλά θέματα προς συζήτηση και ελπίζω να καθίσουν να τα ξεκαθαρίσουμε, καθώς έχουν συμβεί πολλά τα τελευταία έξι χρόνια», είπε πετώντας το μπαλάκι στους βασιλικούς.

Οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου της στέψης

Την Κυριακή θα δείτε «παγκοσμίως γνωστούς μουσικούς και σύγχρονα αστέρια» να κατεβαίνουν στο Κάστρο του Ουίνδσορ για τη συναυλία στέψης που θα μεταδοθεί ζωντανά από το BBC.

Αρκετές χιλιάδες μέλη του κοινού θα λάβουν δωρεάν διπλές προσκλήσεις μέσω εθνικής λοταρίας που θα διεξάγει το BBC.

Το σόου θα περιλαμβάνει μια ορχήστρα παγκόσμιας κλάσης που θα ερμηνεύει επιτυχίες των αγαπημένων της μουσικής με «μερικούς από τους μεγαλύτερους διασκεδαστές του κόσμου, μαζί με ερμηνευτές από τον κόσμο του χορού», ανέφερε το παλάτι.

Οι παραστάσεις θα υποστηρίζονται από σκηνικά και εφέ στον ανατολικό κήπο του κάστρου.

Θα ερμηνεύσει και μία διαφορετική χορωδία, η Coronation Choir, μια ομάδα που θα δημιουργηθεί από κοινοτικές χορωδίες του έθνους και ερασιτέχνες τραγουδιστές από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως χορωδίες προσφύγων, NHS, LGBTQ+, ομάδες τραγουδιού και χορωδίες κωφών.

Ένα νέο ντοκιμαντέρ που εξερευνά τη δημιουργία της χορωδίας The Coronation Choir θα αφηγηθεί τις ιστορίες των ανθρώπων που αντιπροσωπεύουν τα πολλά πρόσωπα και τις φωνές της χώρας.

Το παλάτι είπε ότι το επίκεντρο της συναυλίας στέψης, που ονομάστηκε «φωτίζοντας το έθνος», θα δει τη χώρα να ενώνεται σε εορτασμό, καθώς τα ορόσημα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα φωτίζονται με προβολές, λέιζερ, οθόνες, drone και χρώματα.

Την Κυριακή το κοινό καλείται να συγκεντρωθεί για ένα μεγάλο βασιλικό γεύμα, που διοργανώνεται από την ομάδα του Big Lunch στο Eden Project.

Το παλάτι είπε ότι χιλιάδες εκδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε δρόμους, κήπους και πάρκα σε κάθε γωνιά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Δευτέρα, ημέρα αργίας, έχει προβλεφθεί για τον εθελοντισμό και θα έχει τον τίτλο «η μεγάλη βοήθεια».

Διοργανώνεται από τον Συνασπισμό Μαζί και ένα ευρύ φάσμα εταίρων, όπως οι Πρόσκοποι, η Βασιλική Εθελοντική Υπηρεσία και θρησκευτικές ομάδες από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Η «μεγάλη βοήθεια» στοχεύει να τονίσει τη θετική επίδραση που έχει ο εθελοντισμός στις κοινότητες.

Οι ρυθμίσεις ασφαλείας για το Σαββατοκύριακο της στέψης

Οι ρυθμίσεις για τη στέψη, όπως αυτές για την κηδεία της βασίλισσας τον Σεπτέμβριο, θα είναι διπλωματικά ευαίσθητες, δεδομένης της πιθανής παρουσίας ηγετών από πολλές διαφορετικές χώρες.

Στη στέψη αναμένεται να παραβρεθούν περισσότεροι αρχηγοί κρατών από ό,τι στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς θα έχουν περισσότερο χρόνο να προγραμματίσουν το ταξίδι τους. Για την κηδεία έλαβαν πρόσκληση οι περισσότεροι παγκόσμιοι ηγέτες. Εξαιρέθηκαν οι ηγέτες της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, της Μυανμάρ, της Συρίας, της Βενεζουέλας και του Αφγανιστάν, ενώ από το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και τη Νικαράγουα πρόσκληση έλαβαν μόνο οι πρέσβεις των χωρών στην Αγγλία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top