Ιταλία: Ψαράδες «ξέθαψαν» βόμβα του Β' Παγκοσμίου πολέμου σε ποταμό

Την αποκάλυψε η ξηρασία

Η ξηρασία που προκάλεσαν οι καύσωνες αποκάλυψε βόμβα του Β' Παγκοσμίου πολέμου σε ποταμό της Ιταλίας. Τη βόμβα 450 κιλών ξέθαψαν ψαράδες που βρέθηκαν στην περιοχή, όπου η στάθμη του ποταμού υποχωρεί λόγω της ξηρασίας. 

«Η βόμβα βρέθηκε από ψαράδες στην όχθη του ποταμού Πάδου λόγω της μείωσης της στάθμης του νερού που προκλήθηκε από την ξηρασία», δήλωσε ο συνταγματάρχης Μάρκο Νάσι.

 

 

Σε ελεγχόμενη έκρηξη προχώρησαν στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες / Reuters

Η βόμβα ανακαλύφθηκε στις 25 Ιουλίου κοντά στο βόρειο χωριό Borgo Virgilio. Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες την εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη, ωστόσο η εξουδετέρωσή της δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

Σε κοντινή απόσταση υπήρχε κατοικημένη περιοχή, η οποία εκκενώθηκε προκειμένου να πραγματοποιηθεί η έκρηξη. 

 

 

Πριν πραγματοποιηθεί η ελεγχόμενη έκρηξη έκλεισε επίσης ο εναέριος χώρος της περιοχής, ενώ σταμάτησε και η ναυσιπλοΐα κατά μήκος αυτού του τμήματος της πλωτής οδού. Μια κοντινή σιδηροδρομική γραμμή και ένας αυτοκινητόδρομος ανέστειλαν τη λειτουργία τους.

Ιταλία: 6 νεκροί και 8 τραυματίες από αποκόλληση στρώματος πάγου

«Στην αρχή, μερικοί από τους κατοίκους είπαν ότι δε θα μετακινηθούν, αλλά τις τελευταίες ημέρες πείσαμε τους πάντες», είπε ο δήμαρχος του Borgo Virgilio, Φραντσέσκο Απόρτι.

Ψαράδες της περιοχής «ξέθαψαν» τη βόμβα 450 κιλών / Reuters

Σημειώνεται ότι η Ιταλία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον περασμένο μήνα για τις περιοχές γύρω από τον ποταμό Πάδο - ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της χώρας - λόγω της χειρότερης ξηρασίας τα τελευταία 70 χρόνια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top