Η Ρωσία απειλεί τις ΗΠΑ εάν συνεχίσει τον εξοπλισμό της Ουκρανίας

Νέες εκρήξεις σε Κίεβο, Χάρκοβο και Χερσώνα

Στις φλόγες το καταδρομικό Moskva - Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR 

Για «απρόβλεπτες συνέπειες», εάν η Ουάσινγκτον συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία, προειδοποίησε η Ρωσία τις ΗΠΑ, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Washington Post.

«Καλούμε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να σταματήσουν την ανεύθυνη στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, το οποίο συνεπάγεται απρόβλεπτες συνέπειες για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια», έγραψε η εφημερίδα επικαλούμενη διακοίνωση που απέστειλε η Ρωσία στις ΗΠΑ.

Νέες εκρήξεις σε Κίεβο, Χάρκοβο και Χερσώνα

Νέες εκρήξεις σημειώθηκαν στο Κίεβο, το Χάρκοβο και τη Χερσώνα. Ο Ζελένσκι εξήρε το φρόνημα των Ουκρανών και την αντίστασή τους τις 50 μέρες του πολέμου. Πάνω από 500 άμαχοι, ανάμεσά τους και παιδιά έχουν πεθάνει στο Χάρκοβο από την έναρξη του πολέμου.

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας, σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

 

 

Σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν πρακτικά σε όλη τη χώρα.

πτώματα

Οι νεκροί στην Ουκρανία συνεχώς αυξάνονται

Εκρήξεις αναφέρθηκαν, εκτός από το Κίεβο, στη Χερσώνα, στο Χάρκοβο και στο Ιβανο -Φρανκίφσκ.

 

 

Οι αρχές δεν επιβεβαίωσαν τα δημοσιεύματα για τις εκρήξεις αυτές μέχρι στιγμής. 

Ουκρανία: 503 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στο Χάρκοβο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής 

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης του Χαρκόβου, περισσότεροι από 500 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 24 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στην πόλη και τα περίχωρά της, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

 

 

Χθες, το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε επίσης ψήφισμα με το οποίο οι ενέργειες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία χαρακτηρίζονται «γενοκτονία».

Ζελένσκι: «Δεν ήξεραν πόσο γενναίοι είναι οι Ουκρανοί»

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τον ουκρανικό λαό για τις 50 ημέρες αντίστασης στην εισβολή του στρατού της Ρωσίας.

 

 

«Δόξα τω Θεώ, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, ο λαός μας - υπερασπιστήκαμε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας», ανέφερε ο κ. Ζελένσκι σε μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του που μεταφορτώθηκε στην πλατφόρμα Telegram.

 

 

«Οι 50 ημέρες της άμυνάς μας είναι επίτευγμα. Επίτευγμα εκατομμυρίων Ουκρανών», επέμεινε ο αρχηγός του κράτους. Αφηγήθηκε πως θυμάται την πρώτη ημέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία: «Για να το θέσουμε ήπια, κανένας δεν ήταν πεισμένος ότι θα επιβιώναμε», είπε.

Πολλοί τον παρότρυναν να φύγει, συνέχισε. «Συμβούλευαν να παραδοθούμε de facto στην τυραννία», αλλά δεν γνώριζαν «τους Ουκρανούς, πόσο γενναίοι είναι» και πόση αξία δίνουν στην ελευθερία «να ζούμε όπως θέλουμε». Ευχαρίστησε ταυτόχρονα όλους όσοι υποστηρίζουν την Ουκρανία.

κρατήρα Ουκρανία

Μεγάλος κρατήρας από οβίδα στο Κίεβο

Ανέφερε παράλληλα ότι έπειτα από αυτές τις 50 μέρες βλέπει αλλιώς πολλούς ξένους ηγέτες. Εξήρε τη «μεγάλη γενναιοδωρία» κάποιων, παρότι οι χώρες τους δεν είναι πλούσιες, την αποφασιστικότητα άλλων, που δεν τους έπαιρναν σοβαρά. Ταυτόχρονα στηλίτευσε τη συμπεριφορά ορισμένων ηγετών που του έδωσαν την εντύπωση, είπε, πως είναι ανίσχυροι.

Ουκρανία: 2.550 άμαχοι μπόρεσαν να φύγουν μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων χθες 

Περίπου 2.550 άμαχοι μπόρεσαν να φύγουν από περιοχές της Ουκρανίας όπου μαίνονται σφοδρές μάχες χθες Πέμπτη, ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, η Ιρίνα Βέρεστσουκ, νωρίς σήμερα.

βομβαρδισμένο κτίριο

Οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία μαίνονται σε αρκετές πόλεις

Περίπου 2.300 άνθρωποι έφθασαν στη Ζαπορίζια, ανάμεσά τους 290 κάτοικοι της Μαριούπολης, που κινήθηκαν με ίδια μέσα, διευκρίνισε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Άλλοι 220 άνθρωποι έφθασαν στην πόλη από την περιφέρεια Λουχάνσκ.

Ο πόλεμος που ξέσπασε με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου περνά σε νέα φάση, καθώς ρωσικά στρατεύματα αναμένεται να εξαπολύσουν επιχείρηση για να κυριεύσουν όλο το Ντονμπάς, το ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου βρίσκονται οι αυτοανακηρυγμένες «λαϊκές δημοκρατίες» του Λουχάνσκ και του Ντoνέτσκ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top