Ιταλία: 837 νεκροί σε ένα 24ωρο - Συνολικά 12.428 τα θύματα του Covid-19

Σημειώθηκε ο μικρότερος αριθμός νέων κρουσμάτων

κορωνοϊός Ιταλία

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η κατακόμβη νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ιταλία, ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις ότι η χώρα έφτασε στο σημείο ανώτατης διάδοσης του ιού και τώρα αναμένεται η αρχή της καθοδικής πορείας, καθώς σήμερα σημειώθηκε η χαμηλότερη ημερήσια εμφάνιση νέων κρουσμάτων των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Κορωνοϊός: Αυξάνεται η βία - Φοιτήτρια δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 105.792, με τον αριθμό των νεκρών να αγγίζει πλεόν τους 12.428. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 837 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.053 νέα κρούσματα.

Συνολικά 1.109 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό, 4.023 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ 28.192 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 45.420 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ιταλός ασθενής με κορωνοϊό: «Έβλεπα δίπλα μου κόσμο να πεθαίνει»

Πάνω από 7.000 οι νεκροί μόνο στην Λομβαρδία

Στην Λομβαρδία, τα συνολικά περιστατικά είναι 43.208 και οι νεκροί 7.199. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 14.074 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.644. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 9.155, με 477 νεκρούς.

Εν αναμονή της μείωσης των κρουσμάτων

Ο πρόεδρος του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, Σίλβιο Μπρουζαφέρο, τόνισε ότι «η χώρα έφτασε στο σημείο ανώτατης διάδοσης του ιού και τώρα αναμένεται η αρχή της καθοδικής πορείας».

«Το σημείο αυτό, όμως, δεν είναι μια κορυφή, είναι οροπέδιο», πρόσθεσε, εννοώντας ότι δεν είναι κάτι που μπορεί να αναμένει, κανείς, έπειτα από μια ημέρα.

«Αν δεν τηρήσουμε με προσοχή τα μέτρα που έχουν εγκριθεί, η επιδημία μπορεί να ξαναρχίσει να διαδίδεται με δύναμη», εξήγησε ο Μπουσαφέρο.

Ο επικεφαλής του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας τόνισε, επίσης, ότι «χρειάζονται πιο γρήγορα τεστ προς εντοπισμό των αντισωμάτων και είναι ακριβώς αυτό που η ιταλικές υγειονομικές αρχές θέλουν να κάνουν».    

Κατέληξε υπογραμμίζοντας πως «ο στόχος είναι ο δείκτης μεταδοτικότητας να παραμείνει κάτω από το 1%» και ότι  «για να φτάσει στο μηδέν, θα χρειαστούν μήνες».    
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top