Κορωνοϊός: Ένας 14χρονος από την Πορτογαλία το νεαρότερο θύμα στην Ευρώπη

Ήτα αθλητής και δεν είχε υποκείμενο νόσημα

Ένα 14χρονο αγόρι από την Πορτογαλία, χωρίς υποκείμενο νόσημα, είναι από χθες Κυριακή το νεαρότερο καταγεγραμμένο θύμα του κορωνοϊού στην Ευρώπη, μόλις λίγες ημέρες μετά το θάνατο μιας 16χρονης μαθήτριας στη Γαλλία. 

Ο Βίτορ Ραφαέλ Μπάστος Γκοντίνιο, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Σάντα Μαρία Ντα Φέιρα, το πρωί της Κυριακής, όπου εισήχθη εξαιτίας ενός επίμονου βήχα, μία εβδομάδα πριν τον θάνατό του.

Γαλλία: Μία 16χρονη το νεότερο θύμα του κορωνοϊού

Ο 14χρονος καταγόταν από το Οβάρ, νότια του Πόρτο, αγαπούσε το ποδόσφαιρο και συμμετείχε σε νεανική ποδοσφαιρική ομάδα. Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της ομάδας του, «Αυτή τη φορά δεν μπόρεσες να ντριμπλάρεις τον αντίπαλο, όπως τόσες φορές έκανες! Είμαστε κομμάτια και χωρίς λόγια! Αναπαύσου εν ειρήνη Πρωταθλητή!».

 

 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη μία 16χρονη Γαλλίδα πέθανε σε νοσοκομείο του Παρισιού από τον κορωνοϊό. Και σε αυτήν την περίπτωση δεν υπήρχε σοβαρό υποκείμενο νόσημα και ο θάνατός της επήλθε μία εβδομάδα μετά τα πρώτα συμπτώματα.

Ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό στην Πορτογαλία έχει φτάσει τους 119, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι πάνω από 6.000.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top