Νέο «χαστούκι» στον Ερντογάν από τις Ηνωμένες Πολιτείες

Ή τα F35 ή τα S400

Ο Ταγίπ Ερντογάν ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί προσπαθώντας να τα έχει καλά τόσο με τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και με τη Ρωσία. Eπιδιώκει να αποκτήσει και τα F35 και τους S400. Όμως, η Ουάσιγκτον του έστειλε αυστηρό τελεσίγραφο. 

O Aμερικανός Υπουργός Άμυνας Μάτις προειδοποιεί τον Τούρκο πρόεδρο: Η θα είσαι μαζί μας, ή θα βρίσκεσαι απέναντί μας. Τον προειδοποιεί να σταματήσει τις στενές σχέσεις με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και να ακυρώσει την παραγγελία των s400 από τη Μόσχα. Αυτό αποκαλύπτει η απόρρητη έκθεση του αμερικανικού πενταγώνου.

Η Αμερική δεν μπορεί καν να δεχθεί την εγκατάσταση στην Τουρκία του ρωσικού συστήματος.

Σε μια προσπάθεια να ρίξει γέφυρες, ο Ερντογάν θα συναντηθεί απόψε με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Αργεντινή στο περιθώριο των g20. Το Σάββατο όμως τον περιμένει ο Πούτιν, ο οποίος δεν αστειεύεται και θέλει να πουλήσει τους πυραύλους του. 

«Έχουμε συμφωνήσει δηλαδή πως θα γίνει σε ρούβλια ή τουρκικές λίρες. όμως οι Κεντρικές Τράπεζες μας ξέρω πως δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις. Άλλωστε έχουμε ένα χρόνο. Οι παραδόσεις θα γίνουν στο τέλος του 2019», είπε ο Ερντογάν. 

Όπως εξηγεί στο Star και την Άννα Σανοζίδου, ο πτέραρχος εν αποστρατία Ευάγγελος  Γεωργούσης, ο Ερντογάν παίζει επικίνδυνα προσπαθώντας να ισορροπήσει και στη βάρκα και στην όχθη.

Την ώρα πάντως που η Τουρκία κάνει επίδειξη δύναμης και εξαπολύει απειλές, η Κύπρος τοποθετεί Ακόλουθο Άμυνας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ακόμη μία ένδειξη ότι απολαμβάνει της προστασίας και της στήριξης της Ουάσιγκτον"

Εμφανής βέβαια είναι η δυσαρέσκεια της Άγκυρας για το ότι βρίσκεται στη γωνία και από την ανακοίνωση του συμβουλίου ασφαλείας με την οποία δείχνει τα δόντια της.

«Δεν πρόκειται να επιτραπεί καμία εξέλιξη που θα στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top