Ελβετία: Ένας τόνος ψάρια ανασύρθηκαν νεκρά από τον Ρήνο λόγω καύσωνα

Ο στρατός μεταφέρει νερό με Σούπερ Πούμα για τις διψασμένες αγελάδες

Μπορεί ο καύσωνας να έκανε την επέλασή του στη δυτική Ευρώπη, αλλά η επιρροή του δεν έχει περάσει ακόμα σε πολλές χώρες.

Στη βόρεια Ελβετία, ένας τόνος ψάρια ανασύρθηκαν νεκρά από τον ποταμό Ρήνο, καθώς η θερμοκρασία των υδάτων αυξήθηκε έως και τους 27,6 βαθμούς.

Χίλια κιλά θυμάλων ανασύρθηκαν νεκρά από το Σαββατοκύριακο στην περιοχή μεταξύ της λίμνης Κωνσταντίας, στα σύνορα μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας και της πόλης Σαφχάουζεν, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS.

Στον καύσωνα του 2003, το 90% αυτών των ψαριών αποδεκατίστηκε, επισήμανε το RTS. 

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αλιέων της Ελβετίας (FSP), την οποία επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων ATS, η κατάσταση είναι πλέον κρίσιμη για αυτό το είδος από τη στιγμή που η θερμοκρασία του νερού έφθασε στους 23 βαθμούς κελσίου. 

«Στους 25 βαθμούς κελσίου, ιδίως εάν η θερμοκρασία αυτή παραμένει σε αυτό το επίπεδο για μεγάλες περιόδους, πρόκειται για θανατική ποινή» εξηγούν οι ειδικοί. 

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΝΕΡΟ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΨΑΣΜΕΝΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ

Την ίδια ώρα, ελικόπτερα του ελβετικού στρατού άρχισαν σήμερα να μεταφέρουν νερό προς χιλιάδες διψασμένες αγελάδες, που υποφέρουν από την ξηρασία και τον καύσωνα. 

Η μεταφορά του νερού από τα ελικόπτερα Σούπερ Πούμα προς τα αγροκτήματα στα όρη Γιούρα και τους πρόποδες των Άλπεων γίνεται με μεγάλα κόκκινα πλαστικά δοχεία. 

Περίπου 40.000 αγελάδες βόσκουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε βοσκοτόπια στο Καντόνι του Βω στη δυτική Ελβετία και η καθεμία από αυτές έχει ανάγκη έως και 150 λίτρα νερό την ημέρα, σύμφωνα με τις αρχές. 

Δεκάδες κτηνοτρόφοι τηλεφώνησαν στην ειδική γραμμή των αρχών για να ζητήσουν βοήθεια από τα ελικόπτερα από την Παρασκευή, όταν ξεκίνησε αυτή η έκτακτη επιχείρηση αρωγής. 

«Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική διότι η Ελβετία δεν έχει γνωρίσει ξανά τέτοιου είδους ξηρασία… από το 1921» δήλωσε ο Φιλίπ Λεουμπά, επικεφαλής του Καντονιού του Βω στον τομέα της Οικονομίας και του Αθλητισμού, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά τη σημερινή επιχείρηση. 

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΕΝΝΕΑ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Ο απολογισμός από το κύμα καύσωνα που πλήττει την Ισπανία αυξήθηκε στους 9 νεκρούς σε διάστημα μίας εβδομάδας, έγινε γνωστό σήμερα από τις αρχές, μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας-νεκροτομής στη σορό ενός 60ρονου, ο οποίος δεν άντεξε την αφόρητη ζέστη στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. 

Οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο άτυχος 66χρονος υπέστη στις 2 Αυγούστου «πολυοργανική ανεπάρκεια έπειτα από θερμοπληξία» στην κοινότητα Εξτρεμαδούρα, στα σύνορα με την Πορτογαλία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου των υπηρεσιών υγείας της περιφέρειας.  

Μια 75χρονη, που απεβίωσε την 4η Αυγούστου, υπέστη επίσης «θερμοπληξία» στην Εξτρεμαδούρα, συμπλήρωσε ο αξιωματούχος. Στην ίδια περιοχή, ένας Γερμανός, ηλικίας 40 ετών, συμπεριελήφθη στον κατάλογο των νεκρών από την ηλίαση. 

Σε ορισμένες περιοχές αυτής της κοινότητας, ο υδράργυρος εκτοξεύτηκε έως και τους 46 βαθμούς κελσίου το Σαββατοκύριακο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top