Ο Έλληνας που έβγαλε...selfie με τον Τραμπ

Προσκλήθηκε με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών

Ποιος Έλληνας φωτογραφήθηκε με τον Τραμπ

Όπως μπορείτε να δείτε ο κορυφαίος Έλληνας επιστήμονας βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από τον πλανητάρχη και απαθανάτισε τις στιγμές, έχοντας φόντο τον Ντόναλντ Τραμπ.

 

Τις selfie του Κωνσταντίνου Πάντου, ο οποίος προσκλήθηκε με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών, εξασφάλισε αποκλειστικά το markos.tv.

 

Στην σημασία της εθνικής επετείου για την ελληνική ανεξαρτησία αλλά και στις κοινές αξίες που διέπουν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις αναφέρθηκε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια της ετήσιας δεξίωσης που παρέθεσε την Πέμπτη το απόγευμα στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Άνάμεσα στους προσκεκλημένους του Αμερικανού Πορέδρου στο Λευκό Οίκο ήταν και ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής και αντιπρόεδρος Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών, κ. Κωνσταντίνος Πάντος.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως την «γενέτειρα της δημοκρατίας και του Δυτικού Πολιτισμού», υποστηρίζοντας πως οι κοινές ιστορικές και πολιτισμικές ρίζες ενέπνευσαν τους πολίτες σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου να αναλάβουν δράση και να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των Ελλήνων για αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να σημειώσει την βαθιά επίδραση του ελληνικού πολιτισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος αναφέρθηκε στις κοινές αξίες που υπάρχουν ανάμεσα στην ελληνική επανάσταση και τις ιδρυτικές αρχές της αμερικανικής δημοκρατίας.

 

«Η Αμερικανική Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας μιλάει για αλήθειες που είναι αυτονόητες: την ισότητα όλων των ανθρώπων και τα δικαιώματά τους, μεταξύ των οποίων το δικαίωμα της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης. Ο Ελληνικός Πόλεμος της Ανεξαρτησίας που ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου του 1821 είναι ένα καλό παράδειγμα. Την ημέρα εκείνη, ο ελληνικός λαός έπρεπε να ξεσηκωθεί εναντίον των καταπιεστών του και να δώσει έναν μακρύ και δύσκολο αγώνα που απαιτούσε τεράστιες θυσίες για να κατακτήσει αυτές τις αυταπόδεικτες αλήθειες, δηλαδή την ελευθερία και την ανεξαρτησία τόσο σε ατομικό όσο και σε εθνικό επίπεδο».

Την τιμητική πρόσκληση του κ Παντου στο Λευκό Οίκο σχολίασε στα social media και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μάρκος:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top