Πριν "στεγνώσουν" τα δάκρυα, ο γιος του Τραμπ ρίχνει λάσπη στον δήμαρχο του Λονδίνου

Εκδηλώσεις συμπαράστασης, δηλώσεις αλληλεγγύης αλλά και ειρωνείες για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βρετανία

Εκδηλώσεις συμπαράστασης στα θύματα του Λονδίνου πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο, ενώ οι ηγέτες της διεθνούς κοινότητας έσπευσαν να δηλώσουν την συμπαράσταση τους στο λαό και την ηγεσία της Βρετανίας, είτε ηλεκτρονικά, είτε μπροστά στις κάμερες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μόλις έμαθε για την τρομοκρατική επίθεση έγραψε στο twitter «Μίλησα στην Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι για να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου για την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο. Είναι δυνατή και τα πάει πολύ καλά».

Αντίθετα ο μεγαλύτερος γιος του Τραμπ, ο Ντόναλντ Τραμπ junior προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, διότι επέλεξε να επιτεθεί στον Δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, διαστρεβλώνοντας παλιότερες δηλώσεις του  «Πλάκα μας κάνεις; “Οι τρομοκρατικές επιθέσεις είναι μέρος της ζωής σε μια μεγάλης πόλης” λέει ο δήμαρχος του Λονδίνου», έγραψε στο twitter ο γιος του πλανητάρχη, προκαλώντας αντιδράσεις. Κάποιοι τον χαρακτήρισαν «ξεδιάντροπο».

Σε όλο τον κόσμο εκδηλώθηκε ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης. Στον Πύργο του Άιφελ τα μεσάνυχτα έσβησαν τα φώτα για να τιμηθούν τα θύματα της επίθεσης.

«Εκφράζουμε εκ μέρους της Γαλλίας την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας στον βρετανικό λαό και την Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι», είπε ο Γάλλος πρόεδρος Φ.Ολάντ.

Με ενός λεπτού σιγή τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων και στη Μαδρίτη, στις Βρυξέλλες, αλλά και στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του κατά της Ευρώπης, έσπευσε να συλλυπηθεί τους βρετανούς και να καταδικάσει την τρομοκρατία με αλλεπάλληλα tweets.

Την επίθεση στο Λονδίνο καταδίκασε μεταξύ άλλων και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top