ΤΥΦΩΝΑΣ Μέρκελ! Σάρωσε τα πάντα και ξανά βγήκε πρόεδρος στο CDU με σχεδόν 90%

Στα χέρια της πάλι η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επανεξελέγη πανηγυρικά στην ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), συγκεντρώνοντας το 89,5% στο κομματικό συνέδριο.

Η ηγέτιδα της γερμανικής Κεντροδεξιάς, η οποία θα διεκδικήσει το φθινόπωρο μια τέταρτη τετραετή θητεία στην καγκελαρία της Γερμανίας, εξασφάλισε την συντριπτική πλειοψηφία των 1.001 συνέδρων του κόμματος που συνήλθαν στο Έσεν.

Η κυρία Μέρκελ είχε εκλεγεί για πρώτη φορά στην προεδρία του κόμματος το 2000.

Μοναδική υποψήφια για την προεδρία της CDU, το ποσοστό που έλαβε η καγκελάριος ήταν μικρότερο από το 96,7% που συγκέντρωσε στην τελευταία της εκλογή στην ηγεσία του κόμματος πριν από δύο χρόνια.

Το μικρότερο ποσοστό που είχε συγκεντρώσει στην αντίστοιχη ψηφοφορία ήταν το 2004 με το 88,4%. Έπειτα από 11 χρόνια στην καγκελαρία, η Άνγκελα Μέρκελ έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ παραμονής στην εξουσία μεταξύ των ηγετών της Δύσης, αλλά απειλεί πλέον και τα εθνικά ρεκόρ του Κόνραντ Αντενάουερ (14 χρόνια) και του Χέλμουτ Κολ (16 χρόνια).

Η Μέρκελ έχει να δώσει ακόμη πολλές μάχες μέχρι τις εκλογές, καθώς εκτός από την προσφυγική και την οικονομική κρίση, θα πρέπει να διαχειριστεί το Brexit, τις εξελίξεις στην Ιταλία αλλά και την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού στην ΕΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top