ΦΟΝΙΚΗ πυρκαγιά στην Κύπρο – Πέθανε και ΔΕΥΤΕΡΟΣ δασοπυροσβέστης

Στάχτη έχουν γίνει πάνω από 15 τετραγωνικά χλμ. πευκοδάσους

ΦΟΝΙΚΗ πυρκαγιά στην Κύπρο – Πέθανε και ΔΕΥΤΕΡΟΣ δασοπυροσβέστης

​Τραγικός είναι ο απολογισμός της πυρκαγιάς, η οποία μαίνεται για τρίτη μέρα στην Κύπρο, καθώς όπως έγινε γνωστό έχασε τη ζωή του και δεύτερος δασοπυροσβέστης, ο οποίος είχε τραυματιστεί στο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον 49χρονο συνάδελφό του Α. Σοφοκλέους.

Πρόκειται για τον 44χρονο Μάριο Αριστοτέλους, ο οποίος επέβαινε μαζί με τον Σοφοκλέους κι άλλον έναν συνάδελφό τους στο πυροσβεστικό όχημα που ανατράπηκε και έπεσε σε γκρεμό, βάθους 30 μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σοφοκλέους καθόταν στο πίσω κάθισμα, χωρίς να φοράει ζώνη ασφαλείας και εκτοξεύτηκε εκτός του οχήματος με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι. Οι άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά και δυστυχώς σήμερα έχασε τη μάχη για τη ζωή και ο Μ. Αριστοτέλους.

Πρόκειται για τη χειρότερη πυρκαγιά των τελευταίων ετών, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κύπρου, καθώς μέχρι στιγμής έχει αποτεφρώσει 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα πευκοδάσους, ενώ οι άνεμοι που πνέουν στο νησί είναι ισχυροί και δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το έργο της κατάσβεσης.

Χθες μέχρι τις 20:00 το βράδυ πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα επιχειρούσαν στο μέτωπο της φωτιάς και θα επανέλθουν και σήμερα, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα από την Ελλάδα.

Ήδη έχουν εκκενωθεί χωριά που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της φωτιάς, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις της Κύπρου προχώρησαν και στην εκκένωση των αποθηκών με πυρομαχικά σε στρατόπεδα της περιοχής σε ασφαλή τοποθεσία.

Μεταφέρθηκαν ακόμα εικόνες ιστορικής αξίας από μοναστήρια, ενώ η κυβέρνηση απευθύνθηκε για βοήθεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Έτσι σήμερα αναμένεται να φτάσουν τρία αεροσκάφη από τη Γαλλία κι ένα από την Ιταλία για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη, αφού μαίνεται σε τρία μέτωπα, κοντά στα χωριά Σπήλια, Καννάβια και Αγία Ειρήνη.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών Κύπρου, Τ. Τσιντίδη, πολλά μέτωπα είναι υπό έλεγχο και η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, καθώς έχουν κοπάσει οι άνεμοι και έχει πέσει λίγο η θερμοκρασία.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕΓΑΛΗ φωτιά μαίνεται στην Κύπρο- ΝΕΚΡΟΣ ένας δασοπυροσβέστης- ΒΙΝΤΕΟ

Πύρινη κόλαση προκάλεσε 12χρονος – Εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top