ΑΥΤΟΙ είναι οι κίνδυνοι ενός ενδεχόμενου BREXIT για την οικονομία της Βρετανίας

Στα οφέλη της παραμονής της στην ΕΕ αναφέρθηκε ο Βρετανός Επίτροπος επί των Κεφαλαιαγορών Τζόναθαν Χίλλ

ΑΥΤΟΙ είναι οι κίνδυνοι ενός ενδεχόμενου BREXIT για την οικονομία της Βρετανίας
Στους κινδύνους της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ και στα οφέλη της παραμονής της αναφέρθηκε ο Βρετανός Επίτροπος επί των Κεφαλαιαγορών, Τζόναθαν Χίλλ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών στο Λουξεμβούργο.

Ο Επίτροπος είπε ότι ξέρει τους κινδύνους, λόγω αρμοδιότητας και πως πριν αρχίσουμε να συζητάμε την επόμενη μέρα, πρέπει πρώτα να το αφήσουμε να εξελιχθεί και να δούμε πως θα πάει. Ο Επίτροπος πραγματοποίησε ενημερώση και για την ατζέντα του Συμβουλίου Ecofin.

Συγκεκριμένα, προσερχόμενος στο χώρο που διεξάγεται το Συμβούλιο δήλωσε: "η κύρια προτεραιότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή τη στιγμή εκτός από την φοβερή είδηση που είχαμε χθες για τη δολοφονία μιας εκ των βουλευτών μας, είναι ότι την επόμενη εβδομάδα έρχεται το δημοψήφισμα. Ο καθένας εστιάζει σε αυτό και νομίζω ότι είναι πάντα σοφότερο να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας στην πρώτη γέφυρα που πρέπει να διασχίσουμε, που είναι το δημοψήφισμα, αντί να κάνουμε εικασίες για το τι θα συμβεί μετά από αυτό".

Κατέληξε δε λέγοντας: "από τη δική μου άποψη, που είμαι αρμόδιος για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, μπορώ να δω ξεκάθαρα τα οφέλη για τη Βρετανία να είναι μέσα στην ενιαία αγορά, να είναι μέσα στην ΕΕ από την άποψη των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και μπορώ επίσης να δω πολύ καθαρά τους κινδύνους για την Βρετανία στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών αν αυτή αποχωρήσει από την ΕΕ. Τώρα είναι σημαντικό για όλους στη Βρετανία να ακούσουν τα επιχειρήματα, να αποφασίσουν να επικεντρωθούν στην απόφαση και εμείς θα μάθουμε σύντομα το πρωί της Παρασκευής ποια είναι η απόφαση που έχει παρθεί και όλοι μας συλλογικά θα αποφασί��ουμε πώς να κινηθούν τα πράγματα στην συνέχεια".

Από τις Βρυξέλλες για το STAR, Θάνος Αθανασίου
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top