Βλέπουν ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ χτύπημα πίσω από την εξαφάνιση του αεροσκάφους της EgyptAir-Όλα τα σενάρια

Tι λέει Γάλλος εμπειρογνώμονας από τους πιο αξιόπιστους ερευνητές ατυχημάτων στον χώρο της αεροπλοΐας

​Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί αν το αεροσκάφος της EgyptAir, το οποίο αγνοείται από τις 3 τα ξημερώματα ενώ πετούσε πάνω στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου και βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Αιγύπτου, έχει συντριβεί, ωστόσο οι περισσότεροι ειδικοί θεωρούν πως το πιθανότερο είναι το αεροπλάνο να δέχτηκε επίθεση!

Ο Γάλλος εμπειρογνώμων, Ζαν-Πολ Τροαντέκ, πρώην επικεφαλής της γαλλικής Μονάδας Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 είπε: «Είμαι σχεδόν βέβαιος πως η εξαφάνιση οφείλεται σε επίθεση».

Ο ίδιος τόνισε ότι τα σενάρια είναι τρία, είτε βόμβα μέσα στο αεροσκάφος, είτε βομβιστής αυτοκτονίας, είτε επίθεση με πύραυλο.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις εκτιμήσεις και τις υποθέσεις μετά την εξαφάνιση από τα ραντάρ του αεροσκάφους της EgyptAir. Προτεραιότητα έχει να αρχίσει η έρευνα και να εντοπιστούν, αν είναι δυνατόν τα συντρίμμια από το αεροσκάφος και η τελική θέση της ατράκτου.

troa.jpg
Μπορούμε να κάνουμε ορισμένες υποθέσεις. Υπάρχει μια ισχυρή πιθανότητα έκρηξης μέσα στο αεροπλάνο είτε μίας βόμβας ή ενός βομβιστή αυτοκτονίας. Η πιθανότητα ενός τεχνικού προβλήματος όταν οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, υπάρχει, αλλά δεν είναι το πιθανότερο. Θα μπορούσαμε επίσης να εξετάσουμε την περίπτωση χτυπήματος από πύραυλο, όπως συνέβη στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines τον Ιούλιο του 2014» επισημαίνει ο Ζαν-Πολ Τροαντέκ στο Europe 1.

«Αν το πλήρωμα δεν στείλει ένα σήμα κινδύνου, σημαίνει ότι αυτό που συνέβη ��ταν πολύ ξαφνικό. Ένα πρόβλημα με τη μηχανή ή ένα τεχνικό λάθος, δεν θα προκαλούσε ένα άμεσο ατύχημα. Στην περίπτωση αυτή, το πλήρωμα δεν είχε αντιδράσει, πράγμα που μας κάνει να σκεφτούμε την ύπαρξη βόμβας» τονίζει ο ίδιος.

Ο κ. Τροαντέκ, που θεωρείται από τους αξιόπιστους ερευνητές ατυχημάτων στον χώρο της αεροπλοΐας, όπως αναφέρει η Mirror, είπε επίσης ότι το γεγονός πως δεν υπήρχε από την πλευρά του πιλότου ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης σηματοδοτεί ότι «είχαμε ένα βίαιο γεγονός».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top