ΣΟΚ! Ερευνητής του Χάρβαρντ προεδοποιεί-Ένα βήμα πριν την χρήση πυρηνικών το ISIS

Πιο κοντά από ποτέ η απειλή χρήσης καταστροφικών όπλων

ΣΟΚ! Ερευνητής του Χάρβαρντ προεδοποιεί-Ένα βήμα πριν την χρήση πυρηνικών το ISIS

​Mια διαπίστωση βόμβα, έκανε σε πρόσφατη έρευνά του ο ερευνητής του Χάρβαρντ, Matthew Bunn, ο οποίος τόνισε ότι η πιθανότητα το Ισλαμικό Κράτος να είναι οπλισμένο με πυρηνικά, είναι πολύ μεγάλη όσο οι εξτρεμιστικές ομάδες συνεχίζουν να εξελίσσονται και δρουν.

Ο συγγραφέας διακρίνει τρεις τύπους πυρηνικών ή ραδιολογικής τρομοκρατίας. Ενώ δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι το Ισλαμικό Κράτος επιδιώκει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά υλικ��, ο ερευνητής αναφέρει ότι οι ενέργειες και η ρητορική και δράση της τρομοκρατικής ομάδας δείχνουν την ανάγκη τους να περιέλθουν στην κατοχή τους τέτοια ισχυρά όπλα.

Τα τελευταία χρόνια, υπήρξαν πολλές περιπτώσεις ύποπτων εκδηλώσεων που σχετίζονται με τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Βέλγιο, διπλωματική πηγή των ΗΠΑ αναφέρει.

Ενώ θα ήταν δύσκολο το ISIS ή άλλες τρομοκρατικές ομάδες να αποκτήσουν τη γνώση αυτών των χαρακτηριστικών ασφαλείας και να επιτύχουν πρόσβαση σε πυρηνικά υλικά, ο Bunn εξηγεί ότι τα αποδεικτικά στοιχεία αυτών των προθέσεων αυξάνονται.

Η έκθεση προηγήθηκε της Συνόδου Κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο.

Οι συγγραφείς τονίζουν ότι οι απειλές προέρχονται από τη δυνατότητα των τριών τύπων πυρηνικών ή ραδιολογικής τρομοκρατίας, έτσι όπως τις διακρίνουν: η έκρηξη μιας πραγματικής πυρηνικής βόμβας, το σαμποτάζ των πυρηνικών εγκαταστάσεων, ή η χρήση μιας «βρώμικης βόμβας» με αποτέλεσμα την εξάπλωση ραδιενεργών υλικών.

Πηγή: Daily Mail

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top