ΤΡΟΜΟΣ στο Κολοράντο: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε κλινική-Τουλάχιστον 6 τραυματίες-Φόβοι για ομήρους

Μεταξύ των τραυματιών και 3-4 αστυνομικοί-Πρώτη ανάρτηση: 27/11/2015 21:45

​Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη Κολοράντο Σπρινγκς στην πολιτεία του Κολοράντο στις ΗΠΑ, όπου ένοπλος άνοιξε πυρ κοντά σε κλινική αναπαραγωγικής ιατρικής, που ονομάζεται Planned Parenthood.

Σύμφωνα με πληροφορίες ξένων μέσων τέσσερις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί από την ανταλλαγή πυροβολισμών με τον δράστη.

«Το αστυνομικό τμήμα επιβεβαιώνει τον τραυματισμό τριών αστυνομικών και αγνώστου αριθμού πολιτών, η κατάσταση ακόμη δεν έχει σταθεροποιηθεί», ανέφερε το μήνυμα του αστυνομικού τμήματος του Κολοράντο στο Twitter.

«Το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN η αξιωματικός Κατρίν Μπάκλεϊ από το αστυνομικό τμήμα του Κολοράντο. «Δεν είμαστε βέβαιοι τι συνδέει το περιστατικό με την κλινική», ανέφερε.

Σύμφωνα όμως, με την τοπική εφημερίδα «Τhe Colorado Springs Gazette», το νοσοκομείο Penrose επιβεβαίωσε ότι μεταφέρθηκαν εκεί έξι τραυματίες, ενώ στο νοσοκομείο Memorial νοσηλεύονται τρεις . Δεν δόθηκαν πληροφορίες για την κατάσταση των τραυματιών, ούτε για το αν είναι πολίτες ή αστυνομικοί.

Η πρόεδρος της κλινικής Planned Parenthood, Vicki Cowart δήλωσε ότι ανησυχεί για την ασφάλεια των ασθενών, των εργαζομένων στην κλινική αλλά και των ανδρών της αστυνομίας.

Κομάντο της αστυνομίας εισέβαλαν με τεθωρακισμένο φορτηγό στο κτίριο και πήραν τους τραυματίες αλλά και τρεις πολίτες που είχαν κρυφτεί σε μια τουαλέτα. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι κομάντο έχουν περιορίσει τον ένοπλο σε πολύ συγκεκριμένο σημείο μέσα στο κτίριο και ανταλλάσσουν πυρά μαζί του.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι αστυνομικοί εκφράζουν φόβους πως ο ένοπλος μπορεί να κρατά ομήρους ενώ εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως αν ο δράστης είναι ένας, χρησιμοποιεί ένα μακρύκανο όπλο.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή στην Centennial Boulevard και καλεί τους πολίτες που βρίσκονται σε σπίτια ή επιχειρήσεις να μην βγουν στο δρόμο.

CU1xcloVEAEUbwq.jpg

CU10o7UVEAAE_B-.jpg



Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top