Τουρκία: Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ των θυμάτων-Νταβούτογλου: 2 άνδρες καμικάζι οι δράστες

98 ΝΕΚΡΟΙ-Οι Κούρδοι κατηγορούν ανοιχτά τον Ταγίπ Ερντογάν και το βαθύ κράτος

​Oργή, φόβος και σύγχυση κυριαρχεί στην Τουρκία μετά την διπλή αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο στην Άγκυρα.

230605.jpg

Οι βόμβες στην προσυγκέντρωση για το Κουρδικό ανοίγουν κεφάλαιο αβεβαιότητας στην Τουρκία… Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, δύο άνδρες βομβιστές αυτοκτονίας ήταν οι δράστες της επίθεσης.

_86058839_turkeycomp.jpg

Μερικά από τα θύματα

Οι νεκροί από τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας στην Άγκυρα έχουν φτάσει τους 98 ενώ κουρδικές πηγές κάνουν λόγο για 128.

«Συνεχίζεται η έρευνα για την αναγνώριση των σορών των δύο τρομοκρατών, οι οποίοι πραγματοποίησαν τις επιθέσεις αυτοκτονίας» το Σάββατο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, έχουν αναγνωριστεί οι σοροί 92 θυμάτων και διενεργούνται εξετάσεις για να αναγνωριστούν και οι άλλες πέντε.

230598.jpg

Όσον αφορά τους δράστες της αιματηρής επίθεσης, οι Αρχές κάνουν λόγο για έναν άντρα και μια γυναίκα, ηλικίας 20-25 ετών. Αυτό, ωστόσο, που δημιουργεί έντονο προβληματισμό είναι ότι όλα δείχνουν πως πρόκειται για επίθεση Τζιχαντιστών.

Παράλληλα, τα τουρκικά μέσα αναφέρουν πως ο άνδρας μακελάρης είναι αδελφός με τον βομβιστή της 20ης Ιουλίου, στην πόλη Σουρούτς, στα σύνορα με τη Συρία.

Την ίδια στιγμή, οι Κούρδοι κατηγορούν ανοιχτά τον Ταγίπ Ερντογάν και το βαθύ κράτος, μιλώντας για συνωμοσία των μυστικών υπηρεσιών και υποδαύλιση της βίας. Επικριτές του Τούρκου προέδρου τον εγκαλούν εδώ και καιρό ότι χρησιμοποιεί τις επιδρομές κατά του PKK για την προσέλκυση των ψήφων εθνικιστών. Υπενθυμίζεται ότι θα γίνουν εκλογές την Νοεμβρίου.

_86065307_029564856-1.jpg

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου απαίτησε την Κυριακή -κατόπιν συνάντησής του με τον Αχμέντ Νταβούτογλου- την παραίτηση των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της μεταβατικής κυβέρνησης, καταγγέλλοντας επίσης ότι η κυβερνητική πολιτική στήριξης των δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης «έφερε την τρομοκρατία» στη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έφτασαν οι Τζιχαντιστές στη γειτονιά μας; ΦΟΒΟΣ και ΘΡΗΝΟΣ στην Τουρκία- Στους 98 οι νεκροί

Αβάσταχτος ο πόνος στην Άγκυρα: Διαβάστε ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top