Κάθειρξη 30 χρόνων για υβριστικά μηνύματα στο facebook κατά της βασιλικής οικογένειας

Η νομοθεσία της Ταϊλάνδης προστατεύει τη βασιλική οικογένεια και θέτει αυστηρές ποινές

​Ένας άνδρας στην Ταϊλάνδη καταδικάστηκε σε κάθειρξη 30 ετών για τη δημοσίευση μηνυμάτων στο Facebook, τα οποία κρίθηκαν υβριστικά για τη βασιλική οικογένεια.

Ο άνδρας ανήρτησε συνολικά έξι μηνύματα και φωτογραφίες στο Ίντερνετ, -τα τέσσερα πρώτα τον Σεπτέμβριο του 2013 και τα άλλα δύο τον Νοέμβριο του 2014. Ο 48χρονος καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών για κάθε μία από τις αναρτήσεις αυτές, αλλά η ποινή του μειώθηκε στο μισό επειδή δήλωσε ένοχος.

Ωστόσο, αυτή η ποινή είναι μία από τις πιο αυστηρές που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια για εξύβριση των βασιλέων στην χώρα, ενώ «νέο ρεκόρ κάθειρξης» την χαρακτήρισε ο δικηγόρος του 48χρονου, Σασινάν Ταμνιτιάν.

Ο καταδικασθείς δεν μπορεί να ασκήσει έφεση, καθώς η απόφαση αυτή προέρχεται από στρατοδικείο και η σύλληψή του έγινε την περίοδο που η Ταϊλάνδη τελούσε υπό στρατιωτικό νόμο.

Η βασιλική οικογένεια της Ταϊλάνδης προστατεύεται από μια από τις πιο περιοριστικές νομοθεσίες στον κόσμο. Σύμφωνα με το άρθρο 112 του ποινικού κώδικα, οποιοσδήποτε προσβάλει τον βασιλιά, την βασίλισσα, τον διάδοχό του ή τον αντιβασιλέα μπορεί να τιμωρηθεί με ποινή κάθειρξης 15 ετών για κάθε παράβασή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top