Στη δημοσιότητα η ετήσια έκθεση του St.Department-Ανησυχία για τα «διάτρητα» σύνορα της Ελλάδας

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις αυξήθηκαν κατά 35% σε σύγκριση με το 2013

Στη δημοσιότητα η ετήσια έκθεση του St.Department-Ανησυχία για τα «διάτρητα» σύνορα της Ελλάδας

​Ο αριθμός των επιθέσεων που διαπράχθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο το 2014 αυξήθηκε πάνω από 30% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ στις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν 32.700 άνθρωποι, δηλαδή σημειώθηκε αύξηση 81% σε διάστημα ενός έτους, σύμφωνα με την παγκόσμια ετήσια έκθεση που δημοσίευσε σήμερα το State Department για την τρομοκρατία και τη μετανάστευση.

Όσον αφορά στη χώρα μας, την Ουάσιγκτον ανησυχούν τα «διάτρητα» σύνορα της Ελλάδας, καθώς μπορεί οι ελληνικές αρχές να έχουν καταφέρει να περιορίσουν την παράνομη μετανάστευση στα σύνορα με την Τουρκία, αλλά όχι τον αριθμό των παράνομων μεταναστών μέσω των ελληνικών υδάτων.
«Η διαδικασία έκδοσης ταυτοτήτων πάσχει στην Ελλάδα και επηρεάζει την αξιοπιστία και των ελληνικών διαβατηρίων» επισημαίνει το State Department. Σύμφωνα με την έκθεση, η έκδοση πλαστής ελληνικής ταυτότητας είναι εύκολη υπόθεση, καθώς ο νόμος δεν προβλέπει ειδικές ψηφιακές φωτογραφίες και βιομετρικά στοιχεία ασφάλειας στα πρότυπα των Αμερικανών.
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι σχεδόν το 80% των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους τον περασμένο χρόνο σε τρομοκρατικές επιθέσεις σκοτώθηκε στο Ιράκ, τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τη Νιγηρία. Έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2014, έχουν καταμετρηθεί 13.463 «τρομοκρατικές επιθέσεις» (αύξηση 35% σε σύγκριση με το 2013) που στοίχισαν την ζωή σε 32.727 ανθρώπους (αύξηση 81% σε διάστημα ενός έτους). Συνολικά 34.791 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε αυτές τις επιθέσεις, ενώ 9.428 άνθρωποι κρατήθηκαν όμηροι.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top